2023 ‘Aşık Veysel Yılı’ ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 50. yıldönümü olan 2023'ün 'Aşık Veysel Yılı' olarak kutlanmasına ilişkin genelge yayımladı.

featured

UNESCO’nun anma ve kutlama yıl dönümleri arasına aldığı Aşık Veysel’le ilgili bir adım da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Erdoğan, Resmi Gazete’de, vefatının 50. yıldönümü olan 2023’ün “Aşık Veysel Yılı” olarak kutlanmasına ilişkin genelge yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sazı ve sözüyle dünya penceresinden insanlığa seslenen Aşık Veysel’i hürmetle ve rahmetle yad etmek üzere yıl boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenecektir” ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda düzenlenecek etkinliklerin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yürütüleceğini bildiren Erdoğan, genelgede şöyle devam etti: “Söz konusu etkinliklerden Cumhurbaşkanlığınca belirlenecekler Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılabilecektir. Etkinliklere ilişkin logo, afiş, duyuru, davetiye, ilan ve benzeri belge ve görsel dokümanlar ilgili kurumlarla birlikte belirlenecek kurumsal kimliğe uygun şekilde kullanılacaktır. Gerçekleştirilecek etkinliklere ait giderler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanacaktır. Bu çerçevede yıl boyunca tertiplenecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylığın tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin öncelikli olarak yerine getirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.”

2023 ‘Aşık Veysel Yılı’ ilan edildi

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Aşık Veysel bizim özümüzdür ama 2023’ü Cumhuriyet’in 1. yüzyılı olarak coşkuyla kutlamak, çocuklarımıza bu sevinci yaşatmak ve bütün yıla yayılacak kutlama, tören, belgesel ve gezilerle pekiştirmek güzel olmaz mıydı?

  2. Akape 20 yillik iktidari boyunca ne kadar ortak degerimiz varsa hepsinden tiksindirdi. Simdi de Asik Veysel. Sira da ne var, Nasreddin Hoca secimleri mi?

    • 2017 Türk Dili Yılı
      2018 yılı Troya Yılı
      2019 yılı “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı
      2020 patara yılı
      2021 yunus emre ve türkçe

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!