29. madde kime işleyecek? Bakan Bozdağ: ENAG’cılar değil Geziciler tutuklanacak

“Dezenformasyonla mücadele” adı altında çıkartılan “sansür yasası”yla ilgili konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yasanın "toplumsal barışı bozmaya dönük işlerde devreye gireceğini" söyledi. Gerçek enflasyonu, TÜİK'in rakamlardan fazla açıklayan Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) bir şey olmayacağını iddia eden Bozdağ, hedefin Gezi eylemi benzer olaylar olduğunu söyledi.

featured

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tartışma yaratan sansür yasasıyla ilgili Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’a konuştu. Bozdağ, yasada “1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası” öngören tartışmalı 29. maddenin bireysel değil, toplumsal barışı bozmaya dönük işler yapıldığında devreye gireceğini söyledi.

Bozdağ’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

“Dezenformasyon Yasası en çok 29. madde üzerinden tartışılıyor. 29. maddeye göre bu işi yaparken, sırf endişe, korku, panik yaratma kastı olacak. Özel kast aranıyor. Ülkenin iç dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlıkla ilgili bir konu olacak. Gerçeğe aykırı, yalan, asılsız bir bilgiyi, ülkenin kamu barışını bozmaya elverişli şekilde, sokakları hareketlendirmek, halkı ayaklandırmak, kriz, kaos ortamları oluşturmak için yapacaksın ve aleni yapacaksın. Suçun oluşması için bu beş şartın bir araya gelmesi gerekecek. Biri bile olmazsa suç olmaz.

Gezi, Kobani, Hendek olayları oldu. Bireysel değil, toplumsal barışı bozmaya dönük işler yapıldığında bu düzenleme devreye girecek. Kafa karışıklığı var. Bu işleri susturacak yegane şey uygulamadır. Uygulamayı gördüğünüzde bu gibi konularda pek çok değerlendirmenin gerçek dışı olduğu görülecek.

ENAG’ın başındaki kişi, ‘ben rakamları açıklayınca tutuklayacaklar’ diyor. Yalan söylüyor. ENAG’cılara kimse bir şey yapmayacak. Biz neyi sansürlemişiz. Yasa çıktı kaç gün oldu sansür haberi duydunuz mu? Gözaltına alınan, tutuklanan duyduk mu?”

29. madde kime işleyecek? Bakan Bozdağ: ENAG’cılar değil Geziciler tutuklanacak

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 27 Ekim 2022, 12:18

    Bilginin ”gerçeğe aykırı, yalan, asılsız” olduğuna kim karar verecek? Örneğin işlenen/işlenmekte olan bir suçu tesadüfen gören bir kişi, şahit olduğu durumu açıklarsa ve suçu işleyen kişi de bu fiili inkar ederse ne olacak? Hasbelkader polislik mesleğine girmiş sıradan bir kişi bilerek, isteyerek, hedef gözeterek bir kişinin gözüne mermi sıkarsa, bu da görüntülü, şahitli haber olursa polis memuru mu suçlu olacak yoksa ”ülkenin kamu barışını bozmaya elverişlidir” denilerek (siyaset gereği) haberi yapan kişi mi suçlu olacak?
    Bilginin ”gerçeğe aykırı, yalan, asılsız” olduğuna veya bilginin ”gerçeğe uygun, doğru, gerçek” olduğuna nasıl karar verilecek? Yani kısaca kime göre yalan, kime göre gerçek denilecek? Bunun bir garantisi var mı? Yok.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!