ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

featured

ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Büyükelçi’ye Gara açıklamasıyla ilgili “en kuvvetli” tepkinin iletildiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı, ABD Büyükelçisi Satterfield’ı çağırarak, PKK katliamına ilişkin açıklamaya yönelik tepkiyi “en kuvvetli şekilde” dile getirdi.

ABD NE DEMİŞTİ? 

Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, “NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız ve son çatışmalarda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyoruz. Türk sivillerin, terör örgütü olarak sınıflandırılan PKK tarafından öldürüldüğü yönündeki bilgiler doğrulandığı takdirde, bunu mümkün olan en güçlü şekilde kınamaktayız” ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan söz konusu açıklamaya şu sözlerle yanıt vermişti:

“İşte ABD’nin yaptığı bir açıklama var. Evlere şenlik. Hani siz PKK’nın yanında değildiniz? Bal gibi de yanlarındasınız. Hani siz YPG’nin yanında değildiniz? Yanındasınız ve arkasındasınız. Bunlar binlerce tır mühimmat getirdiler, teröristlere teslim ettiler.

‘BERABERSEK BİZE SAMİMİ DAVRANACAKSINIZ’

Artık lama yok. Eğer biz sizinle NATO’da berabersek bize samimi davranacaksınız. Teröristlerin yanında yer almayacaksınız. Ordumuz zaman ve mekan tanımaksızın gereken her harekatı kendi imkanlarıyla yürütebiliyor. Türk ordusu önünde durabilecek terör örgütü ya da piyon yoktur. Son harekatımızda bu gerçeği biz bir kez daha gördük.”

 

ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 Yorum

  1. Disgus’ta İsrail aleyhtarı okkalı bir tartısma acın, sonra görürsünuz neden olmadiğını.
    Çoğu yöneticiler isine gelmeyen konu basliklarıni ve yorumları anında kilitliyor.
    Sorsanız da denetimsiz-ozgür platform.

  2. Biz 11 Eylul’de “Eğer CIA yönlendirmesi ile degil, gercekten El Kaide ise…” dedik mi?

  3. Lütfen kovalayın şu UĞURSUZU bu topraklardan.

  4. bence de büyükelçiye, bir daha yapmayız, söz denmiştir.

  5. Sadece silmek için değil, yazdığımız yorumlara cevapları da takip edemiyoruz bu şekilde, çünkü kontrolümüz altında bir yerde yazdıklarımızı göremiyoruz, haber ana sayfadan düşmüş oluyor v.s. Bu arada, yüzde işareti yapılamıyor.

  6. Cay icirip baklava yedirip gondermislerdir.

  7. Van minütler başladı ne yazıkki. Açılın! Hızlandırılmış Çılgın Anayasa geliyor…

  8. Neden yorumlar için Disqus gibi bir platform kullanmıyorsunuz? Çünkü sizin sisteminizde yorumlarımızı silmek mümkün olmuyor. Yazdığımız yorumu sonra tekrar okuduğumuzda anlatmak istediğimizi anlatamamış veya yanlış anlaşılacak şekilde anlatmış olduğumuzu görebiliriz, vazgeçme hakkımızın olması gerekir.

  9. Maasli Amerikan hayranlarını hadi anlarım yolları izleri belli. Kurtuluşu ve iktidarın devamı amerikadan gelecek olsa anında teslim olacak olanları ve iktidar olmak için Amerikan yaltakligina devam edenleri de anlarım…
    Ama su kör gözé parmak olmuş düşmanligi bu ülkenin kendini anti emperyalist ve anti Amerikancı tanimlayan insanları bir türlü görmüyor ya ben asil buna deliriyorum..

  10. Katiline aşık olmak bu olması gerek

  11. Müzik notası mı vermeye çağırmışlar.. Askerlerimize çuval geçirildiğinde birisi ‘müzik notası mı vereceğiz demişti…

  12. Bu açıklama bile zayıf, yazık Türkiyeye normalde oraları paramparça etmesi gerekirdi hemde şimdi.

  13. 15 Şubat 2021, 14:45

    Terör örgütlerine verdikleri tüm silahları teker teker toplayıp buradan (bir daha dönmemek üzere!) basıp gidene dek bunlara güvenilmemelidir.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!