Sabah yazarından ekonomi uyarısı: Anlatsanız da nafile…

Okan Müderrisoğlu, ekonomide alınan kararların “siyasi sonuçları”na işaret ederek, refah kaybının telafi edilmesi uyarısı yaptı.

featured

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, iktidarın ekonomi alanında yaptığı tercihlerin “siyasi, toplumsal ve mali sonuçları” olduğunu belirttiği yazısında, “Hayat pahalılığı günlük hayatı olumsuz etkilediği için alım gücü zayıflayan insanlara, işin arka planını şu an anlatsanız da nafile. Önce onların refah kaybının telafi edilmesi gerekiyor” dedi.

Müderrisoğlu’nun yazısının satır başları şöyle:

“Hayatın her alanında olduğu gibi ekonomide de alınan kararlar, bir tercihi içerir. Haliyle her tercih, zaman içinde alternatifine göre sınanır ve buna göre değerlendirilir. Yani milletten aldığı yetki ile devleti yönetmeye talip olan kadrolar, ekonomiye dair önceliklerini, politik vaatler seti içinde uygular. Elbette her kararın, “siyasi, toplumsal ve mali sonuçları” olur.

Halkın karşısına çıkmaya, ondan oyunu istemeye talip olan siyasetçi, halka rağmen karar almış durumuna düşmek istemez. Seçimleri bilinçli olmak, belli bir hedefe yönelmek ve öngörülen takvim içinde gerçekleşmek zorundadır. Başlangıçtaki söylem ve eylem arasında fark var ise -ki olması muhtemeldir- bunun gerekçelerinin açık ve samimi şekilde halka izahı, yani geniş toplum kesimlerinin ikna edilmesi esastır…

Hayat pahalılığı günlük hayatı olumsuz etkilediği için alım gücü zayıflayan insanlara, işin arka planını şu an anlatsanız da nafile. Önce onların refah kaybının telafi edilmesi gerekiyor ki sonrasında sağduyuyla isabetli sonuçlara varılabilsin.”

Sabah yazarından ekonomi uyarısı: Anlatsanız da nafile…

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. ah kıyamam ben size uyarı da bulunmuş lütfetmişler 1 seneniz kaldı tadını çıkarın.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!