Halk TV patronunun kaçak restoranına CHP’den açıklama

featured

CHP Sözcüsü Faik Öztırak, Halk TV patronu Mahiroğlu’nun kaçak restoranına ilişkin “Oraya giden arkadaşlarımızın da herhalde ruhsat kontrolü yapacak hali yok.” değerlendirmesini yaptı.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos köyü Sazlıaltı mevkiinde, Halk TV’nin Sahibi Cafer Mahiroğlu’nun Orman Bölge Müdürlüğünden kiraladığı ve içerisindeki mevcut yapıyı yıkarak yerine yenisini yaptığı iddia edilen lüks restoran ve beach clubın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi.

CHP’lilerin de gittiği açılışa ilişkin CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Parti Sözcüsü Faik Öztırak’tan açıklama geldi.

“Çanakkale’de CHP’lilerin de aralarında olduğu üç genel başkan yardımcısının da bulunduğu kalabalık kadro ile bir sahil tesisi açıldı. Bu tesisin kaçak olduğu yönünde iddialar var. Ne söylersiniz?” sorusu üzerine Öztrak, “Orası yıllardır lokanta ve plaj olarak kullanılan bir yer. El değiştirdiği için bir açılış yapılmış. Oraya giden arkadaşlarımızın da herhalde ruhsat kontrolü yapacak hali yok. Varsa bir usulsüzlük, varsa bir eksiklik, bunların hemen giderilmesi lazımdır.” diye konuştu.

MKE’NİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ TARTIŞMALARI

“TBMM Savunma Komisyonu’nda Makine Kimya Endüstrisi (MKE) kurumunun anonim şirkete dönüştürülmesi teklifi tartışmalara yol açtı. MKE özelleştirilecek eleştirileri geldi. Bunun üzerine AK Partili üyeler ‘Özelleştirme yok, işletme devri olmayacak.’ önergesiyle ek düzenleme koyacaklarını söylediler. Sizin değerlendirmeniz nedir?” sorusu üzerine de Öztrak, AK Partili ve MHP’li milletvekillerinin önergelerine güvenmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Öztrak, “Özelleştirme olmayacaksa MKE neden anonim şirkete çevrilmek isteniyor?” sorusunu yöneltti.

CHP’NİN KATAR İDDİASI

“Liseli gençler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 1 liralık manevi tazminat davası açtı. Katarlı öğrencilerle ilgili iddiaları nedeniyle sınav öncesi mağduriyet yaşadıklarını söylediler. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aynı iddiası sürüyor mu? Değerlendirmeniz nedir?” sorusuna Öztrak, “Kendi iradeleriyle mahkemelerde dava açan gençleri görmedik, orada AK Parti’nin Gençlik Kolları yöneticilerinin güdümünde, onların tahrikiyle adliyeye giden birkaç tane genci gördük.” cevabını verdi.

 

 

Halk TV patronunun kaçak restoranına CHP’den açıklama

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!