Hilal Kaplan hangi tweetini apar topar sildi?

featured

Sabah yazarı Hilal Kaplan’ın daha önce paylaştığı ama son yıllarda politika değişikliği sonrası silmeyi unuttuğu tweet’i prtaya çıktı. Kaplan tweet’i gündeme gelince sildi.

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan’ın zorunlu din dersine karşı çıkan tweeti ortaya çıktı.

Kaplan mesajında “Din dersinin travmasını hala atlatabilmiş değilim. Hoca bana sınıfın önünde, masasının üstünde namaz kıldırmıştı. Zorunlu din dersine hayır.” ifadesini kullanmıştı.

 Ümit Karaca, Hilal Kaplan’ın tweetini alıntılayarak “Namaz kılmak neden bu kadar ağrına gitti ki?” sormasının ardından Kaplan zorunlu din dersine karşı çıkan tweetini apar topar sildi.

Hilal Kaplan hangi tweetini apar topar sildi?

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. 20 Haziran 2021, 04:14

    Din dersinin zorunlu olmasınada,Kuran Kurslarına da şiddetle karşıyım,Kişi 18 yaşına gelip kendi seçimini yapana kadar din dersi verilmemeli bunun yerine sosyal davranış,toplumsal ahlak,görgü kuralları eğitimi verilmeli.İnsanların dini bilgileri arapça değil Türkçe Kuran üzerinden ezber değil öğrenip anlayarak alması gerektiğine inanıyorum.Zorla müslümanlığın geldiği noktayı hepimiz görüyoruz.Karamsar bir yaşam verir dinler.Oysa yaratılışın böyle sorunları yoktur.

  2. Hangi dinin dersine hayır demiş acaba !
    Ehli sünnet din’ine mi !
    Nurculuk din’ine mi !
    muaviye din’ine mi !
    Nakşi din’ine mi !’
    Şia din’ine mi !!
    vb….

    ..
    ..

  3. 20 Haziran 2021, 05:44

    Sömürü zihniyeti ile beyni yıkanmış olanlardan ahlâk beklemek ,namuslu ve dürüst olmalarını ummak sadece hatadır….Bunlarda ne utanma vardır ne ahlâk ne de namus..

  4. Bu tip insanlar islerine ne gelirse onu soyler. Dikkate almamak gerekir. Allah birdir deseler bile duymazdan gelmek gerekir. Benim sahsi dusuncem dayatilmis ve uydurulmus dinden arindirilmis bir “Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi” dersinin gerekli oldugu. Cocuklarin gecmis insanlarin inanc sistemlerini ogrenmesi, ulkemizdeki ve komsularimizdaki inanc sistemlerinin aralarindaki farki gorebilmesi, toplumdan topluma, ve zamana gore degisen ahlaki degerleri anlayabilmesinin onemli oldugunu dusunuyorum. En onemlisi cocuklarimiza kimsenin kimsenin inancina burnunu sokma hakkinin olmadigi, ve saygili olmasi gerektigi ogretilmelidir. Yoksa cocuklar fetovari tarikatlarin tuzagina cok rahat dusebilirler. Bkz. sekil 1A ve sekil 2A.

  5. 20 Haziran 2021, 07:44

    1926-27 yıllarında Grace Ellison’un Mustafa Kemal Atatürk ile yaptığı röportajdan Atatürk’e ait olduğu iddia edilen şu sözleri alıntılamak isterim:
    “Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir. Âdetâ halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini, gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır.”

  6. 22 Haziran 2021, 13:37

    Din dersleri okullarda resmi müfredat ile okutuluyor. Sence bu durumda hangi dinin dersini almış olabilir ?

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!