İstiklal’de ‘bomba şakası’ sanılmıştı… Gözaltına alındı

İstiklal Caddesi'nde ellerindeki poşeti gösterip Arapça konuşma yaparak vücut diliyle toplumda infial yaratacak tarzda eylemde bulunan ve bunu sosyal medyada paylaşan 3 kişiden biri gözaltına alındı.

featured

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan videoda, Taksim İstiklal Caddesi üzerinde 3 kişinin ellerindeki poşeti göstererek Arapça konuşma yaptığı, vücut dili ile toplumda infial yaratacak tarzda eylemlerde bulunduğunu tespit etti.

Paylaşılan video üzerine harekete geçen ekipler, şüpheli kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Ekipler, şüphelilerden A.A.’yı Beyoğlu’nda kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı.

PATLAMAYLA İLGİSİ OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Videoda yer alan kişilerin sosyal medya hesaplarını inceleyen polis, şüphelilerin başka bir sosyal medya platformunda aynı görüntülerle, aynı yerde ve aynı kıyafetlerle 06.11.2022 tarihinde video paylaşımı yaptıklarını belirledi. 13.11.2022 tarihinde İstiklal Caddesi üzerinde meydana gelen patlamayla alay eder gibi bir düşünce oluşturan videonun, patlamadan önce 06.11.2022 tarihinde çekilerek paylaşıldığı anlaşıldı. Ayrıca videoda görülen şapkalı F.R.’nın 08.11.2022 ve A.O.’nun 10.11.2022 tarihlerinde ülkeden çıkış yaptıkları, bu sebeple ilgili videonun İstiklal Caddesi’ndeki patlama olayıyla ilgisinin olmadığı ortaya çıktı.

Konu ile ilgili yakalanan A.A.’nın işlem yapılmak üzere adli makamlara sevk edildiği bildirildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

GÖÇ İDARESİ: VİDEONUN SALDIRIDAN BİRKAÇ GÜN SONRA PAYLAŞILMASI SORUMSUZCA

Göç İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Emniyet teşkilatımızla koordineli bir şekilde yapılan araştırma neticesinde; ülkemizi ziyaret amacıyla bulunan 3 turist tarafından İstiklal Caddesi’nde, sosyal medyada beğeni alma amacıyla çekildiği değerlendirilen mizahi videonun çekim tarihinin, bombalı terör saldırısından önce olduğu tespit edilmiştir. Ancak videonun saldırıdan birkaç gün sonra paylaşılmış olması hem sorumsuzca hem de provokasyona açık bir paylaşım olarak değerlendirilmektedir. Paylaşımın dil ve anlam bütünlüğünü göz ardı ederek ‘bombalı paket şakası’ olarak kamuoyuna yansıtanların, özünde bir ‘kapkaç şakası’ olduğu anlaşılan görüntülerin terör saldırısından sonraki bir tarihte sorumsuzca paylaşılmasının ve ülkemizdeki sosyal medya provokatörleri tarafından da dolaşıma sokulmasının kabul edilebilir herhangi bir tarafı bulunmamaktadır” denildi.

‘ÜLKEMİZDEN ÇIKIŞI İÇİN GEREKLİ İDARİ SÜREÇ YÜRÜTÜLMEKTEDİR’

Paylaşımların, kötü niyetli girişim olarak değerlendirildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

“Böylesi kötü niyetli girişimlerin ülkemizdeki huzur ortamını baltalama, yabancı, turist ve göçmenler ile vatandaşlarımızın karşı karşıya getirilmesi niyetini taşıdığı da değerlendirilmektedir. Dünyadaki birçok devletin taziye mesajıyla ülkemizin acısını paylaştığı böyle bir ortamda, mevzubahis sosyal medya paylaşımını, Türkiye’nin hassasiyetini gözetmeden yaparak hem provokasyona neden olan hem de toplumsal vicdanı inciten bu sorumsuzluğa ilişkin idari işlemler başlatılmıştır. Yapılan incelemelerde, görüntülerdeki 3 kişiden F.R.’nin 8 Kasım 2022 tarihinde, A.O.’nun 10 Kasım 2022 tarihinde ülkemizden çıkış yaptığı anlaşılmış olup; hala ülkemizde bulunan diğer yabancının ülkemizden çıkışı için gerekli idari süreç yürütülmektedir. Ülkemizdeki tüm yabancılarla ilişkilendirilmesi mümkün olmayan bu tip münferit olayların tespit edilmesi durumunda gerekli takipler yapılarak adli veya idari süreçler titizlikle sürdürülmektedir.”

İşte o video:

 

İstiklal’de ‘bomba şakası’ sanılmıştı… Gözaltına alındı

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!