Miyopa dur diyen cam

featured

Japon Hoya firması miyop bir gözün derecesinin sürekli artmasını engelleyecek ürünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Dijital cihaz kullanımının artması nedeniyle gözlük kullanım yaşının 5-6 yaşlara kadar düştüğünü belirten Hoya Türkiye CEO’su Suat Çam, “2020 yılında piyasaya süreceğimiz ürünlerle erken dönemde teşhisi konulan miyop göz problemlerinin ilerlemesini durdurabileceğiz” dedi.

Akıllı telefon, tablet ve bilgisayarların kullanımının artmasından sonra yeni bir hastalık türü olan dijtal göz yorgunluğu “çağın hastalığı” olarak nitelendiliyor. Araştırmalara göre aşırı dijital kullanımını ile birlikte uzağı görme bozukluğu olan miyopun son yıllarda korkutucu boyutlara ulaştığı belirtiliyor. Uzmanlar özellikle çocukluk dönemlerdeki miyop artışınının özel gözlükler ve lenslerle durdurabileciğinin altını çiziyor.

Görüş teknolojileri alanında özellikle dijitalleşmenin artması ile birlikte optik pazarında farklı gereksinimler ortaya çıktığına değinen Hoya Türkiye CEO’su Suat Çam, günlük ortalama 15 saati bulabilen dijital ekran kullanımının göz yorgunluklarına neden olabileceğini dile getirdi. Çam, “Optik sektöründe sürekli yeni teknolojiler geliştiriyor ve daha iyi görmenin yollarını araştırıyoruz. Özellikle dijital cihaz kullanımının yaygınlaşmasıyla göremediğimizi yavaş yavaş fark ediyoruz. Reçete sayıları bu sebeple artış göstermeye başladı. Genç nüfusun yoğunluğunu da dikkate aldığımızda toplumunun yüzde 70’i birden fazla dijital cihaz kullanıyor ve buna bağlı olarak dijital göz yorgunluğu yaşıyor. Dijital cihaz kullanımının artması gözlük kullanım yaşını da düşürmeye başladı. Artık gözlük kullanım yaşı 5-6 yaşlara kadar düştü. Eski teknolojiler bu anlamda günümüz ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Dijitalleşmeye bağlı olarak ortaya çıkan semptomları geliştirdiğimiz teknoloji ile en aza indiriyoruz. Gündemde miyop bir gözün sürekli numarasının artmasını engelleyen teknolojimiz var. Bu da 2020 yılında tüketici ile buluşacak. Bu teknolojiyle özellikle çocuklarda erken dönemde teşhisi konulan miyop göz problemlerinin ilerlemesini durdurabileceğiz” dedi.

‘TÜRKİYE ÜRETİM ÜSSÜ OLMAYA ADAY’

Türkiye’de optik alanında yeterli bilincin henüz oluşmadığını belirten Çam, “Türkiye’de gözlük kullanım oranı yüzde 15-20 iken Avrupa ülkelerinde bu oran yüzde 50-60 arasında değişiyor. Türkiye’de yılda satılan optik cam adedi 20 milyon. Bu, Türkiye’de göz sağlığının iyi olduğu anlamına gelmiyor maalesef. Toplum göz sağlığı konusunda yeterince bilinçli değil. Göz muayenesi sıklığı çok düşük. Kullanıcılar gözlük aldıktan sonra muayeneyi gerekli görmüyor” dedi.
Göz sağlığı bilincinin artama eğilimi göstermesi nedeniyle Hoya firmasının Türkiye’yi önemli bir pazar olarak gördüğünü belirten Suat Çam, “Türkiye’de yıllık 60 bin adet olan üretim kapasitemizi 250 bin adete çıkaracak altyapımız bulunuyor. Tüm hazırlıklarımızı buna göre yaptık. Hali hazırda yüzde 80’e yakın ürünü Türkiye’de üretebiliyoruz. Bu potansiyelimizi hem giderek büyüyen Türkiye pazarında hem de Ortadoğu, Körfez ve Kafkas gibi yakın coğrafyalarda kullanacağız. Türkiye’de ürettiğimiz ürünlerin bu ülkelere satışını gerçekleştireceğiz. Bir anlamda Hoya Türkiye yakın coğrafyaların üretim üssü olmaya aday” diye konuştu. (Cumhuriyet)

Miyopa dur diyen cam

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!