1. Haberler
  2. Gündem
  3. PKK destekçisi, eski futbolcu Deniz Naki’nin 6 aydır gözaltında olduğu ortaya çıktı

PKK destekçisi, eski futbolcu Deniz Naki’nin 6 aydır gözaltında olduğu ortaya çıktı

featured

Bir dönem Misli.com 2. Lig ekibi Amed Sportif Faaliyetler’de forma giyen Deniz Naki’nin Almanya’da şantaj, haraç ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlamalardan 6 aydır gözaltında olduğu bildirildi. Naki hafta başında tutuklandı.

Welt gazetesinde yer alan haberde, daha önce Almanya Birinci Futbol Ligi’nde de (Bundesliga) forma giyen Deniz Naki’nin çıkar amaçlı suç örgütü kurarak yönettiği ve bu nedenle gözaltında tutulduğunu yazdı.

Aachen Savcılığı Sözcüsü Jan Balthasar, isim vermeden iki kişinin suç örgütü kurmaktan gözaltına alındığını doğrulayarak, söz konusu kişilerin terör örgütü PKK’ya sempatilerinin bulunduğu yönünde bulgular olduğunu vurguladı. Haki’nin tutuklanıp cezaevine gönderildiği de öğrenildi.

Kuzey Ren Vestfalya eyalet polisinin ise Naki’nin kurduğu örgütün PKK’ya finansman sağladığından şüphelendiği belirtildi.

Ancak Balthasar, “Şu anda özellikle PKK için mali kaynak sağlandığını teyit edemiyoruz.” ifadesini kullandı.

Soruşturma sonunda PKK bağlantısının bulunması halinde olaya Federal Başsavcılığın bakacağı öğrenildi.

Alman haber sitesi Welt, terör örgütü PKK destek mesajları sonrası “Türkiye’de ırkçılığa maruz kalıyorum.” diyerek Almanya’ya kaçan eski Amedsporlu futbolcu Deniz Naki‘nin, uyuşturucu satıcılığından ve çete kurup haraç toplamasından ötürü gözaltına alınıp tutuklandığını duyurdu.

Almanya’da Aachen Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada Naki’nin, birkaç aydır gözaltında tutulduğu da söylendi.

ANKARA’DA SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Türkiye’ye 2013 yılında ilk olarak Gençlerbirliği’ne gelen ve birçok kez terör örgütü propagandası yapmaktan ceza alan Deniz Naki, bu süreçte sosyal medya hesaplarından yaptığı terör örgütünü öven paylaşımları yüzünden Ankara’da saldırıya uğramıştı.

PEŞMERGE KIYAFETİ İLE KATILMIŞTI

Gençlerbirliği ile yolları ayrılan ve bir süre kulüpsüz kalan Deniz Naki, daha sonra Amed Sportif Faaliyetler ile anlaştı. Burada terör örgütüne olan sempatisini daha da gün yüzüne çıkaran futbolcu, 2016’daki Nevruz kutlamalarına peşmerge kıyafeti ile katılmıştı.

YPG’YE DESTEK

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyon yaptığı Afrin’deki YPG’li teröristlere destek çıkan Naki, Almanya’nın Köln şehrinde yapılacak mitinge herkesi sosyal medyadan davet etmişti.

FUTBOLDAN MEN EDİLMİŞTİ

Deniz Naki, 2018 yılında Amedspor forması giyerken ayrımcılık ve ideolojik propaganda yaptığı gerekçesiyle TFF’den 3 yıl 6 ay sahalardan men cezası almış, cezası 3 yılı aştığı için ömür boyu futboldan men edilmişti.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!