Milli Mücadele’de ‘7 düvel’ masalmış! Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı’na büyük tepki

featured

“Milli Mücadele’de biz 7 düvelle falan savaşmadık. Bu tür masalları biz çocukken dinlemiştik” diyen eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü’ye büyük tepki geldi.

Eski Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü’nün Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Milli Mücadele dönemine ilişkin sözleri tepki çekti.

Halen Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyeliği görevinde bulunan Metin Hülagü, “Milli Mücadele’de biz 7 düvelle falan savaşmadık. Bu tür masalları çocukken dinlemiştik ama anladık yalanmış. Tek savaştığımız devlet Yunanistan ve kısmen Fransa’dır” diye yazdı.

İşte Hülagü’nün paylaşımı:

“MISIROĞLU İZLİYORDUNUZ”

Hülagü’nün paylaşımı sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisiyle karşılaştı. Kullanıcılar, Hülagü’nün sözlerine “TTK başkanlığı yapmışsınız hasbelkader, belli bir savın var. Ama bunu gecenin 01.30’unda nasıl bir ilhamla yazdınız? Sanırım Youtube’dan kitabınızın nâşiri Kadir Mısıroğlu videoları izliyordunuz o sırada”, “İngiltere, İstiklal Harbi’nde savaştıklarımızın ağa babasıdır. TTK Başkanlığı yapmış olmanız ülkemiz için heder edici…” diyerek tepki gösterdi.

Milli Mücadele’de ‘7 düvel’ masalmış! Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı’na büyük tepki

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. Yani şimdi buraya çok ağır bir yorum yazacaktım ama değmez.Sen okumaya devam et. Bak iki tane bulmuşsun. Kafayı az çalıştır. 7 değil 8 olduğunu anlayacaksın. Baktın olmuyor yorma o güzel kafanı böyle şeylere…

  2. Atayı hazmedemeyenler gebersin hazımsızlıktan.

  3. o hayvanlar aleminin bir mensubu da sensin biliyorsun degil mi “deve”.senin gibiler hemen anlamadan dinlemeden sazan gibi atliyorsunuz.lafa geldimi sorgulamadan,düşünce özgürlüğünden falan filan dem vurursunuz.demek ki “deve”lik böyle oluyor

  4. Kurtuluş savaşını sadece yunan’a karşı yaptığımızı keşfetmek için adamın prof. olması ve Türk Tarih Kurumunda çalışması gerekiyormuş, demek ki bu işler için IQ denen şeye ihtiyaç yok.

  5. Devlet içine sızma, TTK’a bile olmuş demek ki. Demek ki TTK çok önemli bir kurummuş. Türk ve Türkçe düşmanlığı gitgide açıklaşıyor. Demek ki ülkenin bu hale gelmesini gizli gizli yürütüyorlarmış ve Türk düşmanlıklarını yavaş yavaş açmalarında bir mahsur olmadığını görüyorlar. Eğer yedi düvelle savaşılmadıysa şimdiki yedi düvel neden tepemizde? Kim düşman etti yedi düvele bizi? Kendileri mi? Bir savaş halinde düşmandan önce bunlardan bekleyin ilk mermiyi.

  6. Anladın sen onu hülagü.

  7. Hiç germeye gerilmeye gerek yok.Onu,kaybederken düşünecektik.Olsun alırız geriye,muhakkak mutlaka.Bugün Sayın Yavuz Alogan beyin makalesinde bahsini geçirdiği hayvanlar aleminden basit ve ucuz bir örnek daha sadece.

  8. 8 Ocak 2021, 14:10

    En başta “benim gibilerle – cehaletle savaştı” deseydi ya.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!