AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşme öncesinde Türk ve KKTC bayrakları ile Atatürk tablosunun Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan kaldırılmasını istediği bildirildi.
KKTC basınına dün yansıyan haberlere göre AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşme öncesinde Türkiye ve KKTC bayrakları ile Atatürk tablosunun Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan kaldırılmasını istedi.
Diplomatik kaynaklardan edindiği bilgilere göre KTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar olaya tepki göstererek, “Şartların asla kabul edilmeyeceğini” Borrell’e aktardı. Bunun üzerine bir krize neden olmak istemeyen Borrell, KKTC’ye geçerek Tatar ile görüşme yaptı.
Borrell’in Tatar ve Anastasiadis’le ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda farklı tutumu da dikkat çekti. Rum liderle iyi bir görüşme yaptığını anlatan Borrell, Tatar ile ilgili sadece görüşme yaptıklarını ifade etmekle yetindi