1. Haberler
  2. Gündem
  3. YÖK Başkanı’nın babası adına üniversiteye cami

YÖK Başkanı’nın babası adına üniversiteye cami

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Bünyamin Şahin, YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın geçtiğimiz günlerde vefat eden babası Muhammed Emin Saraç için üniversite kampüsünde cami yaptırıyor.

YÖK Başkanı Yekta Saraç babası adına alınan cami yaptırma kararı tartışma konusu oldu.

“Cami, direkt YÖK’le ilintili bir kuruluş yerine başka kuruluşlarca yaptırılabilirdi” tartışmalarına yol açtı. 7 bin 500 kişilik, üç katlı cami için üç ayrı IBAN numarası verilip bağış kampanyası da başlatıldı. Şahin, cami inşaatı için hayırseverlerin yardımlarını beklediğini belirtti.

Saraç’ın babası için yaptırılacak cami ve kültür merkezi için hafriyat töreni de düzenlendi. Törene Vali Ozan Balcı, AKP Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı AKP’li Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı AKP’li Erol Duyum ve İl Müftüsü Abdullah Pamuklu katıldı. Rektör Şahin, yapılacak cami ve kültür merkezini tanıttı. İki yıl içinde bitmesi planlanan caminin kot altında kalan iki katı öğrencilerin faaliyetleri için kullanılacak. Adına üniversitede cami yaptırılan “din alimi” Muhammed Emin Saraç, Erbaa’da doğmuştu.

Taşlıçiftlik Yerleşkesi’nde yapılacak Muhammed Emin Saraç Camisi ve Kültür Merkezi 7.500 kişi kapasiteli olacak. İnşaatı 2 yılda bitecek olan 3 katlı caminin 2 katı öğrencilerin faaliyetleri için kullanılacak.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!