Dün akşam başlayan Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarında 400 hedefin vurulduğu açıklandı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarına katılan birlik komutanlarına hitap etti.
Akar, “Metina ve Avaşin-Basyan’daki terör hedeflerine yönelik dün saat 17.40’tan itibaren başlatılan operasyonlara devam edilmektedir” dedi.
Akar, “Teröristlere ait 400’e yakın hedef kara ateş destek vasıtalarıyla, 60’tan fazla hedef ise Hava Kuvvetleri unsurlarımız tarafından vuruldu” ifadelerini kullandı.
Akar, “Akabinde 19.20’den itibaren hava kuvvetlerimizin uçaklarıyla operasyonu sürdürdük, belirlenen hedeflere yöneldik. Daha sonra oradaki ortamın müsait olduğuna karar verdikten sonra saat 21.00’den itibaren hava hücum harekatımızı yani helikopterlerle komandolarımızı belirlediğimiz hedeflere ulaştırmaya başladık. Bunlar planlandığı şekilde kazasız belasız gerçekleşti” dedi.
Ayrıntılar gelecek…










