FETÖ kumpaslarının mağduru Korgeneral Metin Yavuz Yalçın hayatını kaybetti

featured

Kocaeli Muhabere Hizmet Destek Eğitim Komutanı iken FETÖ’cülerin şantajları sonrası istifa eden ve Balyoz kumpasıyla da hedef alınan emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

VERYANSIN TV

FETÖ’nün Balyoz kumpası mağdurlarından emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın hayatını kaybetti.

Yalçın’ın cenazesi pazartesi günü Narlıdere Şehitlik Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çeşme Cakabey mezarlığına defnedilecek.

FETÖ KUMPASLARIYLA MÜCADELE İÇİNDE GEÇEN EMEKLİLİK

Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, “Balyoz Kumpası”ndan 18 yıl hapis cezası aldı. İddianamesini FETÖ’cü savcıların yazdığı “28 Şubat Davası”nın da tutuksuz sanığıydı.

Fetullahçı teröristlerin baskısı sonrası istifa eden Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, 22 Şubat 2010’da gözaltına alınmış sonrasında kısa bir süre tutuklu kalmıştı.

Yalçın, Balyoz kumpasının çökmesine karşın hapis cezası alanlar arasındaydı. 2013’de cezaevine girdi, bir yıl sonra Anayasa Mahkemesinin “hak ihlali” kararı kapsamında tahliye oldu.

Mehkemede “Benim adım Metin Yavuz Yalçın. Balyoz varsa söylerim” diyen Yalçın, “Seminerde yapılan bütün icraatları, nerede sesim, imzam varsa hepsinin arkasındayım. Hiçbirinden kaçmam. Ortada illegal hiç bir şey yok. Acı olan nedir biliyor musunuz? Tutuklandığımı şuradaki çocuk elindeki teksir kağıttan söyledi. Ali Efendi Peksak söylemedi” demişti.

‘ORTADA ÇOK BÜYÜK GİZLİ SERVİS OYUNU VAR’

Yalçın, şu ifadeleri kullanmıştı: ”Şimdi niye çıkarıldığını çok daha iyi anlıyorum. Türk milletinin göğsüne hançer saplandı. Hançerin ucunda Türk Silahlı Kuvvetleri duruyor. Mahkeme olarak bilerek ya da bilmeyerek hançerin ucundan tutuyorsunuz.

Deniz Kuvvetlerinin, Kara Kuvvetlerinin en güzide subayları burada. Oyun devam ediyor. Sizler, bizler, çocuklarımız, torunlarımız güzel günler göremeyecek.

Ordumuz mahvolursa torunlarımız rahat yaşayamaz. Ortada çok büyük gizli servis oyunu var. Cemaatler, tarikatlar meselesi değil bu.”

‘DONANMA KOMUTANI GÖMENİ BULAMADI’

“Dosyada bulunan bilirkişi raporlarıyla iddiaların çöktüğünü, belgelerin sahteliğinin ispatlandığını belirten Yalçın, şöyle devam etmişti: “Donanma Komutanı’na sesleniyorum. Deniz Kuvvetleri Komutanı olacak. Bunu oraya gömeni hâlâ bulamadı. Ayıptır. Gömeni bulamadığı için ben ve silah arkadaşlarım 130 gündür içerideyiz. Yapılan bir legal seminerdir. Darbenin sağda solda konuşmayla yapılamaz. 45 yıl askeri üniforma giydim. Binlerce seminere katıldım. TSK’nın en güzide mekanlarında görev yaptım. Böyle saçmalık görmedim. Böyle bir şey olsa 2003 Ağustos’ta ben Genelkurmay Harekât Başkanlığı yaptım, haberim olurdu. Türkiye o dönemde savaşın eşiğindeydi. Çetin Doğan da darbe planı yapıyor. Böyle bir ortamda darbe planlamak, kazlar güler buna. Bu belgeleri 2007’de oturup yazmışlar.”

‘SIRAT KÖPRÜSÜ’NÜN BAŞINDA ONLARI BEKLEYECEĞİM’

2013 yılında Sözcü gazetesine konuşan Yalçın, şunları söylemişti: “Hainlikleri yapan tüm asker ve sivil kişiler tarafımızdan bilinmektedir. Bir gün biz cezaevinden çıkacağız, onlar buraya girecek. O da olmazsa öbür tarafta Sırat Köprüsü’nün başında onları bekleyeceğim.”

‘AFTAN YARARLANMAK İSTEMİYORUZ’

Abdullah Öcalan, KCK’lı ve PKK’lıların afla cezaevinden çıkacağını iddia eden Yalçın, “Böyle bir affın içinde askerler olmak istemiyor. Avukatlarımıza, PKK’lılarla kendilerini içine alacak bir affı kabul etmeyeceğimizi belirttik. Bunun için yasa çıkarılırken, isteyenlerin aftan yararlanmaları konsundan düzenleme yapılmasını istiyoruz” demişti.

YARGITAY BERAATİNİ BOZMUŞTU

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, geçen Haziran ayında Balyoz davasında 7 sanık yönünden yapılan temyiz incelemesini tamamlamıştı. Daire, davada, Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç’a verilen beraat kararını bozulmasına hükmetmişti.

Dairenin 14 Haziran 2021’de oy birliğiyle aldığı kararda “teşebbüs aşamasına ulaşmayan hazırlık hareketleri kapsamında değerlendirileceği” belirtilen gerekçede, seminer çalışmasındaki konuşma içerikleri, plan seminerinin hukuki dayanağı ile icra şekline ilişkin kurumsal belgeler dikkate alındığında, sanıkların fikir birliği içinde gerçekleşen eylemlerinin, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 316. maddesinde düzenlenen “suç için anlaşma” suçunu oluşturduğu savunulmuştu.

ÖRNEK BİR KOMUTANDI

Yalçın’ın hayatını kaybetmesine ilişkin Veryansın Tv yazarı emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş da Twitter’dan paylaşımda bulundu.

Karataş “Değerli komutanım, E. Korg. Metin Yavuz Yalçın hayatını kaybetti. Efendiliği ve astlarına yaklaşımı ile örnek bir komutandı. FETÖ kumpaslarının tam hedefi oldu. Hiç eğilip bükülmedi hep dik durdu. Allah rahmet eylesin, Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

FETÖ kumpaslarının mağduru Korgeneral Metin Yavuz Yalçın hayatını kaybetti

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. 22 Ağustos 2021, 11:19

    Yalçın Paşam Harbiye öğrenciliğimde takım komutanımdı.
    Yiğit bir Türk subayı idi. Kumpas davalarda da yiğitliğini gösterdi. Mert yaşadı, mert öldü. Işıklar içinde yatsın Saygıyla selamlıyorum.

  2. 22 Ağustos 2021, 09:01

    Korgeneral Metin Yavuz Yalçın’a Allahtan rahmet yakınlarına sabır dilerim.

  3. Kendine Allahtan Rahmet diliyorum. Nur içinde yatsın.

  4. Feto=AKP AKP=Feto

    O yüzden Akp hiçbirzaman fetoyu yok edemez ederse kendiside yok olur çünkü

  5. Yüce yaratıcı osmnalıcılara öteki tarafta sonsuza dek osmanlı gibi bir yerde yaşamayı nasip etsin !!
    Şerait’cılarıda Emevi, Abbasi gibi 1400 yıldır gelen şeriat yönetimindeki bir ortam hazırlar öteki tarafta ve sonsuza dek çıkamazlar oradan inşllah.

  6. son gunlerde yargida enteresan kararlar cikiyor, yeni yeni…
    feto iddiameleriyle, gorevden atilmis, hapiste olan savci ve hakimlerin hazirladiklari altyapilarla insanlar tutuklaniyor veya gozaltina aliniyor, rutbeleri sokulmeye calisiliyor.
    feto darbe mi yapti yoksa, kimseye haber vermeden…
    birisi bunu aciklasin….

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!