Cem Gürdeniz: ABD baskısı böyle kırılır

featured

‘ABD ve AB baskısı ancak Asya güçleri ile aşabilir’ diyen Cem Gürdeniz, ‘100 yıl önce Mustafa Kemal, Kafkas Seddini bu yöntemle kırdı’ ifadelerini kullandı.

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, bölgesel gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye’nin en yakıcı sorununun göçmenlerin yarattığı fiili durum diyen Gürdeniz, Mavi Vatan ve KKTC’ye de işaret etti. Gürdeniz, “Türkiye ABD ve AB baskısını ancak Asya güçleri ile aşabilir” dedi.

Gürdeniz’in değerlendirmeleri şöyle:

“Türkiye’nin en yakıcı sorunu Suriye ve Afganistan’dan gelen geçici koruma statüsündeki göçmenlerin yarattığı fiili durumdur. Bu sürecin barış ve istikrar içinde sonlandırılması, doğrudan günlük hayatımızı ve güvenliğimizi etkilediğinden her vatandaşın beklentisidir.

Diğer yandan PKK, PYD/YPG ve FETÖ ile mücadele, KKTC’nin bağımsız varlığının devamı, Mavi Vatan’ın Ege ve Doğu Akdeniz’de kapsamlı sahiplenilmesi hayati savunma ve dış politika önceliklerimiz olmaya devam etmektedir.

Türkiye bu yakıcı sorunları ABD politikalarına uyumlu hale gelerek çözemez. Dayatılan emperyal çözümün aktörü olur. Türkiye’nin küresel dengelerin değiştiği ve yeni dünya düzeninin kurulduğu şu günlerde ABD ve AB baskısını ancak Asya güçleri ile aşabilir.

Bunun için de güven vermesi gerekir. Usanmadan hatırlatalım. 100 yıl önce Mustafa Kemal, Kafkas Seddini bu yöntemle kırdı.”

Cem Gürdeniz’in tüm yazıları için tıklayınız…

Cem Gürdeniz: ABD baskısı böyle kırılır

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Amiralim.. Görüşünüze katılıyorum. Bu görüş güvenliğimiz için önemli bir anahtar dır. Muhalefetten de bu minvalde açıklama göremedik maalesef. AKP ye mecbur muyuz.? Ortada Arafta bekliyoruz. Saygılar, Fevzi

  2. 2 Eylül 2021, 09:57

    bu çözümü dilendirecek iç cephede kuvvetli bir parti olmalı, var ancak o partide dizaynı edildiğinden maalesef halk çaresiz

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!