Suud’da petrol akışı durdu

featured

Yemen’de katliam üstüne katliam yapan Suudi Arabistan, bu kez kendi evinde vuruldu. Suudilerin en büyük gelir kaynaklarından olan petrol tesisine saldırı düzenlendi.

Yemenliler tarafından Suudi Arabistan, petrol şirketi Saudi Aramco’ya ait 2 tesise silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırı düzenlendi.

Dünyanın en büyük petrol işleme tesisinin de içerisinde bulunduğu Suudi devletine ait Aramco tesisine yapılan saldırılar sonucu petrol üretimi ve ihracatı kesintiye uğradığı belirtildi.

Suudi Arabistan’ın petrol üretiminin neredeyse yarısının bu tesisler üzerinden yapıldığı ve saldırılar sonucu üretimin büyük ölçüde olumsuz etkileneceği vurgulandı.

GÜNDE 7 MİLYON VARİL

Abqaid’teki tesiste kükürtlü ham petrol işlenip ham petrole dönüştürülüyor. Burada günde yaklaşık 7 milyon varil ham petrol üretiliyor.

Aramco bu tesisin dünyanın en büyük “ham petrol stabilizasyon tesisi” olduğunu belirtti.

YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Suudi Arabistan, petrol şirketi Saudi Aramco’ya ait 2 tesise silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırı düzenlendiğini, saldırı sonrası çıkan yangınların kontrol altına alındığını duyurdu.

Suudi Arabistan’ın Abkayk bölgesinde bulunan petrol boru hattı ve petrol üretim tesislerine silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırı düzenlendi. Şiddetli patlamaların duyulduğu tesislerde çıkan yangın kontrol altına alındı.

HUSİ MİLİSLER ÜSTLENDİ

Suudi Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Khalid bin Abdul Aziz Al-Falih, saldırıdan sonra ortaya çıkan hasarın boru hattında çalışmayı durdurduğunu, ancak kısa sürede tamir edilerek üretimin normale döndüğünü belirtti. Bakan ayrıca, saldırının sorumlusunun Yemen’de bulunan Ensarullah askerleri olduğunu açıkladı.

Ensarullah’tan yapılan yazılı açıklamayla saldırıyı kendilerinin düzenlediklerini duyurdu.

Suudi Arabistan’ın petrol şirketi vuruldu

Suud’da petrol akışı durdu

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!