İstanbul’da kar felaketinin başladığı saatlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir balıkçıda İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ve eşiyle yemekte buluşması tartışma konusu olmuştu. Buluşmaya yönelik tepkiler muhalefete yakın gazeteciler tarafından ‘İmamoğlu’na karşı mücadele’, ‘İmamoğlu’nun başarısından, gücünden korkuyorlar’ şeklinde yorumlandı.
Halk Tv yazarlarından İsmail Saymaz, 27 Ocak tarihli “Karla değil İmamoğlu ile müadele” başlıklı yazısında İmamoğlu’nun İngiliz büyükelçiyle Sarıyer’deki balıkçıda buluşmasını “hatalı bir davranış” olarak nitelemiş “Afet olacağı tahmin ediliyordu. Dolayısıyla Chilcott’a vaziyetin hassas olduğunu belirtebilirdi. Belli ki diplomatik nezaketten ötürü buluşma iptal edilemedi” demişti. Buluşmanın İBB’nin kardan kaynaklı felakete müdahalesini olumsuz yönde etkilemediğini belirtmişti. “İBB’yi yitirdiğinden beri İmamoğlu’na diş bileyen AK Parti, siyasi ahlak bakımından en berbat örnek diye gösterilecek bir operasyona girişti: Karla değil, İmamoğlu ile mücadele!” ifadesini kullanan Saymaz, “Onlarda ‘Ekrem’ endişesi kaldı” diye vurgulamıştı.
İsmail Saymaz’la birlikte İmamoğlu’nun büyükelçiyle buluşması konusunu 25 Ocak’ta Halk Tv’deki “Konuşmasak Olmaz” programında ele alan Halk Tv yazarı Kadri Gürsel de “İmamoğlu’ndan çok korkuyorlar. İmamoğlu’nun adaylığını, önünü kesmek. İmamoğlu’nun kamuoyu yoklamalarındaki beğeni oranından korktukları için bunu aşağıya çekmek…” gibi görüşlerde bulunmuştu. Gürsel, yapılan eleştirilerin “İktidarın İstanbul’u bu kadar yüksek bir oranda kaybetmiş olmanın hazımsızlığı ve intikam duygusu” olarak yorumlamıştı.
İmamoğlu’na bir destek de Sözcü yazarı Uğur Dündar’dan gelmişti. Dündar da 27 Ocak’ta kaleme aldığı “Ekrem İmamoğlu’nun büyük suçu” başlıklı yazısında, İmamoğlu’nun yemeği iptal etmeyerek aciz başkan portresi çizmediğini söylemişti.
Dündar şunları yazmıştı:
“Gözleri o kadar kararmış ki, İngiliz Büyükelçiye ‘Kötü hava koşulları ve yolların kapalı olması nedeniyle randevumuzu iptal ediyorum’ diyerek, aciz başkan portresi sergilemek yerine, Okmeydanı’ndaki AKOM’dan, Sarıyer’e giderek, yolları açık tutmayı başaran Belediye Başkanı mesajını verdiğini bile göremiyorlar!..”