Eski Dışişleri Bakanı, Veryansın Tv’deki o yazıya ekleme yaptı

featured

Eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay’ın “ABD-Babacan-Gül bunu beğendi! Kılıçdaroğlu’nun unuttuğu büyük direniş” başlıklı yazısına ekleme yaptı: “Dick Chaney, Powell ve Wolfowitz ile yaptığım görüşmelerde şunları belirtmiştim…

VERYANSIN TV

Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay “ABD-Babacan-Gül bunu beğendi! Kılıçdaroğlu’nun unuttuğu büyük direniş” başlıklı yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1 Mart’ta yaptığı grup toplantısında 1 Mart tezkeresine değinmemesini analiz etmişti.

Atay şunları yazmıştı:

“Evet, 3 gün önce yani 1 Mart 2022 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

NATO’ya bağlılığını açıkladı, Rusya’nın tehdidine vurgu yaptı. ABD ile müttefik ilişkilerine değindi, ABD’nin Türkiye’deki yıkıcı uzantılarına selamlar gönderdi.

Ama ne yapmadı biliyor musunuz?

CHP tarihinin en onurlu mücadelelerinden biri olan 1 Mart tezkeresiyle ilgili tek bir kelime etmedi.

Öğrendim ki, daha gündüz vakti, 1 Mart tezkeresi ile ilgili Kılıçdaroğlu’nun mutlaka mesaj vermesi talebi birçok CHP’li tarafından kendisine iletilmiş.

Ama tek söz söylemedi.

Peki neden?

Neden konuşmuyorsun Sayın Kılıçdaroğlu?

Sizi sürekli yabancı güçlerle ve onların uzantıları terör örgütleriyle ilişkilendiren Tayyip Erdoğan’ın Amerikancılığının en somut göstergesini neden topluma hatırlatmıyorsun?

Neden partinin Türk milleti için büyük bir direniş gösterdiğini söylemiyorsun?

Niçin Türkiye’nin ABD tarafından işgalini engelleyen Meclis’in onurlu duruşuna selam göndermiyorsun?

Vaşington mu kızar yoksa?

İktidarınız mı engellenir?

***

Haaa, evet! Buldum.

Sadece Vaşington kızmaz, sizin ekonomi politikanızı belirleyen, 1 Mart’ta ABD’nin tezkeresi için çırpınan, hatta ABD’nin bunun karşılığında Türkiye’ye para vermesi ve yatırım yapması için yalvaran sevgili ortağınız Ali Babacan’a ayıp olur!

Ali Babacan’ın en yakın ortağı ve sizin bir zamanlar Cumhurbaşkanı adayınız Abdullah Gül’e ne dersiniz sonra?

Bırakın canım Erdoğan’ın Amerikancılığını, CHP’nin tarihe mal olmuş onurlu savaşını… Abdullah Gül’ünüze, Ali Babacan’ınıza bir şey olmasın!

***

Tıpkı zamanında Bush’un Gül’e söylediği gibi…

Biden da şimdi içinden aynı sözü size söylüyor:

“Siyasi cesaretinizden dolayı sizi kutluyor, bundan sonraki kararlarınızı bekliyoruz.”

‘TÜRKİYE HİÇBİR ZAMAN…’

Eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel Atay’ın yazısını değerlendirdi:

“Çok yerinde ve önemli bir değerlendirme. Ben de eklemek isterim : 2002 Ekim’inde önce New York’ta Dışişleri Bakanı Powell ile, sonra Washington’da Başkan Yardımcısı Dick Chaney, Güvenli Danışmanı Condeliza Rice ve Savunma Bakan Yardımcısı Wolfowitz ile yaptığım görüşmelerde şunları belirtmiştim :

‘Türkiye hiçbir zaman bir komşusuna yapılacak bir saldırıya ev sahipliği yapmaz. Tek katkımız İncirlik’i ‘insancıl amaçlar’ için size kullandırmak olur.’

Zaten Irak’a ABD saldırısı başlar başlamaz Irak’ın kuzeyinde bir kolordumuzla 50 km.lik bir derinlik kazanmaya karar vermiştik.”

Eski Dışişleri Bakanı, Veryansın Tv’deki o yazıya ekleme yaptı

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!