‘Hatay elden gidiyor’ demişti… İçişleri’nden valiliğe talimat

Hatay'daki Suriyeli nüfusa dikkat çeken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında Hatay Valiliği suç duyurusunda bulunacak.

featured

Hatay’daki Suriyeli nüfusa ilişkin uyarılarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında Hatay Valiliği suç duyurusunda bulunacak.

Açıklamayı, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı yaptı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yalan açıklamayla milleti tahrik etmeye çalıştığını öne süren Çataklı, yarın Hatay Valiliğince Savaş hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü Çataklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ‘Hatay’da doğan 4 çocuktan 3’ünün Suriyeli olduğu’ şeklinde açıkça yalan söyleyerek milletimizi tahrik etmeye kalkmıştır. Türkiye’de doğan Suriyeli bebek oranı yüzde 8, Hatay’da ise 4’te 1’dir. Rakamlar üzerinden yalan söyleyerek ırkçılık yapmak, tam da faşist zihniyetin alışkanlığıdır. Yarın Hatay Valiliğimizce kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu mübarek gecede müfteri ve yalancıları Allah’a havale ediyoruz.”

LÜTFÜ SAVAŞ NE DEMİŞTİ?

Hatay’da yeni doğan her 4 bebekten 3’ünün Suriyeli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Lütfü Savaş “Önlem alınmaması halinde 12 yıl sonra Hatay Suriyeli bir başkana teslim edilecek” ifadelerini kullanmıştı.

Savaş “Suriyeliler’e vatandaşlık, seçme ve seçilme hakkı verilmesi büyük hata oldu. Böyle giderse biz azınlığa düşeceğiz. 12 yıl sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Suriyeli olacak. Toprak almaları yasak ama Türk ortakları üzerinden ara senediyle sürekli toprak alıyorlar. Uyarıyorum, Hatay gidiyor”  demişti.

‘Hatay elden gidiyor’ demişti… İçişleri’nden valiliğe talimat

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 Yorum

  1. Sorumlulari uyarmak suc kapsamina giriyormu …???
    Böyle bir yasa, yasalarda yok…,..
    Olsa olsa böyle bir yasa,.. keyfi uygulama yasalarinda olur…
    Uyarmak her vatandasin yükümlülügüdür…

  2. Yüzde sekiz az bir rakam mı ki

  3. Acı gerçeği kendiniz itiraf etmiş oldunuz. Yüzde 8 türkiye için sizce küçük bir rakam mı :)

  4. aferın benım valıme!!!

  5. İşgal altındayız. 100 yıl önce yaşananları tekrar yaşıyoruz. Hasta Adam’a doğru gidiyoruz. Türk Milleti refleksini ortaya koymak zorunda. Mevcut siyaseti, iktidarı ve muhalefeti toptan sepetlemek zorundayız. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı laik demokratik hukuk devletine, cumhuriyetimize sıkı sıkıya bağlı milli bir hükümet ile anca bu yaraları sarabileceğiz. Ama geç kalıyoruz.

  6. Ülkede iktidar ve muhalefet birlikte dökülüyor. Ülkenin ve Türk milletinin geleceği ile ilgili uyarıda bulunmak nasıl suç oluyor?

  7. Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar.

  8. 18 Mart 2022, 08:32

    Vatanın elden gittiğinin duyurulmaması gerekli ana muhalefet sessiz iktidar sessiz. Sadece Hatay mı istanbulda küçük tahran kuruluyor. Vatandaşlık alan iranlılar istanbula hızla çoğalıyorlar kendi esnafları mağazaları farsca konusarak yazarak kültürleri yerleştiriyorlar ; bizim paramızla Türkiye kurtuldu bizi rahat ettirsinler diye tafra atıyorlar. Bugün 18 Mart deniz zaferi, ben bu zaferi kutlayamıyorum. Ülkem iranlı ıraklı afgan pakistanlı arab tarafından işgal ediliyor üstelik vatandaş yapılın oy kullanacakalar anayasa değişikliğinde kritik rolleri olacak. İranlılıların din rutielleri farklı ülkeye sokulan sapkın afgan dincileri bunları düşman görür acaba bunlar iç savaş çıksın diyemi ülkeme sokuldular afganları üstlerine sürecekler. Yugoslavya suriye lübnanı yaşadık. Buradamı yaşayacağız. Hedef Türkiye iktidar muhalefet sessiz. Sonumuz iç savaş olmamalı tamamının mal varlıklarına el konularak sınır dışı yapılacak bu ülke iranlılar rahat etsin diye kanla kurulmadı.

  9. lan bu nedir arkadaş.. ülkeye sahip çıkılsın diye göreve gelenler tam tersi ülkenin içine ediyor :(

  10. Suç duyurunda bulunan zati seni ve senin gibileri tarih önünde yargılayıp cezamızı vereceğiz. Yok öyle yağma siz kendinizi yeni Osmanlı yerine kouyuyor ve toplumun sinir uçlarıyla oynuyorsunuz ve bunun hsabini vereceksiniz.

    • Tarih onunde yargilayacagiz bos soz arkadasim sokaga cikip protesto bile temiyoruz. Vah ki vah halimize. Biz Turkler boyle olmamaliyiz.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!