Sabah yazarı şikayet etti: Candan değil yandan gidenler, Ankara’ya yaklaşanlar…

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, “Hatırı sayılır iş dünyası örgütü, konjonktürü kullanarak, hükümetin de hassasiyetlerini bildiği için seçime kadar 'ne koparırsak kârdır' mantığı ile Ankara'ya yaklaşıyor” iddiasında bulundu.

featured

Okan Müderrisoğlu bugünkü yazısında iş dünyasına ilişkin sert ifadeler kullandı.

“TOBB gibi candan değil yandan gidenler de ister istemez milletin kafasını karıştırıyor” diyen Müderrisoğlu’nun yazısının satır başları şöyle:

“Ekonomi kaynaklı pek çok faktörün “halkın moralini ve siyasetin kimyasını” derinden etkilediği günlerden geçiyoruz. Bardağın boş tarafını göstermekte ısrar edenler karşısında, bardağın dolu tarafına işaret edenler maalesef dezavantajlı konumda bulunuyor. Karamsarlığın bulaşıcı olduğu, iyimserliğin zamanla yerleştiği dikkate alındığında “iletişim yönetimi” büyük önem kazanıyor. Burada bütün mesele, vatandaşa ikna edici perspektif sunulmasında düğümleniyor. Yaşadığımız sıkıntıların sadece bize özgü olmadığı, geçici olduğu ve toplumu rahatlatmak için gayret gösterildiği ne kadar tabana yayılabilirse iklimin o kadar değişmesi kuvvetle muhtemel…

Unutmadan, IMF-Dünya Bankası ara dönem toplantıları baharda, genel kurulu niteliğindeki toplantılar ise sonbaharda -genelde ekim ayında- yapılır. Bakan Bey’in, Washington’a gidişi ve gerçekleştirdiği görüşmelerin, eski Türkiye’nin IMF ile ilişkileri ile bir benzerliği, IMF programı ile alâkası yok.
Bütün bu tespit ve yorumların ışığında, belirtmemiz gereken son bir husus daha var…
Türk özel sektörünün çatı kuruluşları, uygulanmakta olan programı tam manasıyla içselleştirmiş değiller. TÜSİAD gibi kategorik itirazları olanlar yanında TOBB gibi candan değil yandan gidenler de ister istemez milletin kafasını karıştırıyor. Hatta bir adım daha ileriye gideyim. Hatırı sayılır iş dünyası örgütü, konjonktürü kullanarak, hükümetin de hassasiyetlerini bildiği için seçime kadar “ne koparırsak kârdır” mantığı ile Ankara’ya yaklaşıyor.
Özetle…
At izinin, it izine karışmasına karşı da duyarlı olmak lazım!”

Sabah yazarı şikayet etti: Candan değil yandan gidenler, Ankara’ya yaklaşanlar…

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!