Topkapı Sarayı’nda ‘500 yıllık çiniler matkapla delindi’ iddiasına yalanlama

Topkapı Sarayı’nda 16. yüzyıldan günümüze kadar korunarak gelen İznik çinilerinin delindiği iddiasına Milli Saraylar Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

featured

Sözcü’nün haberine göre, Topkapı Sarayı‘nda 3. Murat Has odasının girişinde bulunan, orijinal İznik çinilerinin matkap benzeri bir aletle delindiği öne sürüldü. İddiaya Milli Saraylar Başkanlığı’ndan yanıt geldi.

İddiaların, “maksatlı ve gerçek dışı” olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Harem Dairesi 3. Murat Has Odası girişinde yer alan tarihi çiniler üzerine 1950’li yıllarda eklenen kapı kancaları, restorasyon çalışmaları sebebiyle çıkarılmış, gerekli müdahaleden sonra aslına uygun şekilde yerlerine takılacaktır. Milli Saraylar sorumluluğundaki alanlarda iddia edildiği gibi çinilerin matkapla delinmesi veya restorasyona aykırı herhangi bir müdahalede bulunulması söz konusu değildir. Huzur ve mutluluğu milletçe hep birlikte yaşadığımız bayram gibi özel günlerde ortaya atılan gerçek dışı iddialar, maksatlı ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir.”

Başkanlığın her türlü iletişim ve bilgi sunma kanallarının kamuoyuna açık olduğu ifade edilen açıklamada, gerek basında gerekse sosyal mecralarda yer alan iddialarla ilgili hukuki yollara başvurulacağı bildirildi.

 

Topkapı Sarayı’nda ‘500 yıllık çiniler matkapla delindi’ iddiasına yalanlama

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!