Erdoğan: Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üyeliği hedefliyoruz

Özbekistan ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) üye olmayı hedeflediklerini söyledi.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

“(Şanghay İşbirliği Örgütü üyeliği) Şimdi bundan sonraki süreç bu işin en ileri kademesine doğru atılacak bir adımdır. Hedef o. Üye olmak olmamak ayrı ama bizim bu ülkelerle olan münasebetlerimiz, bu atılan adımla çok daha farklı bir konuma taşınmış olacak.”

“Tabii biz Şanghay Beşlisi içerisinde üye konumunda değiliz. Biz şu anda buraya ev sahibi Özbekistan’ın davetiyle özel konuk olarak katıldık. Tabii Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev ile bizim özel bir hukukumuz var. Bu özel hukukumuz dolayısıyla beni ve İlham Bey’i buraya özel olarak davet etmiş oldu. Şimdi bundan sonraki süreç ise bu işin en ileri kademesine doğru atılacak bir adımdır. Bu adım da tabii önümüzdeki dönemin ev sahibi olacak Hindistan’daki görüşmelerde belki gündeme daha ileri seviyede gelecek. Üye olmak-olmamak hepsi ayrı ama bizim bu ülkelerle olan münasebetlerimiz, bu atılan adımla çok daha farklı bir konuma taşınmış olacaktır.”

– Kastettiğiniz üye olmak mı?

“Tabii. Hedef o.”

SOSYAL KONUT PROJESİ

“(Sosyal konut projesi) Talebin yoğunluğu ortada. Allah nasip ederse seçimden sonra yeni bir etabı başlatacağız. Çünkü arsa noktasında sıkıntımız yok.”

“Arz-talep dengesini görmüş olduk, talep istikametinde görünüyor. Öyleyse seçimin ertesinde yeniden bir hamle yapılabilir.”

“Talimatı verdim, yıl sonuna varmadan, hangi şehirde ne kadar yapıyoruz, ona göre bir taraftan temelleri atıp inşaatlara başlayacağız.”

Devamı gelecek…

Erdoğan: Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üyeliği hedefliyoruz

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Yıllarca AB nin katil Amerika’nın uşaklığını yaptık ta be oldu?

  2. En kısa sürede bu hedefe varılmalı söz konusu yapının somut askeri ekonomik siyasi bir ittifaka dönüştürülmesi için adım atılmalı.

  3. Hükümeti destekleyen biri değilim ama bu adımı tebrik ediyorum!

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!