‘Türkiye’de ne kadar uyuyan terör hücresi var?’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstiklal saldırısıyla ilgili hükümete sert eleştiriler yöneltti. Saldırganın Suriye'den geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Sınır kapısından bunlar nasıl geçti, sınırı yol geçen hanına kim döndürdü, bizim bilmediğimiz daha ne kadar terörist uyuyan hücre olarak Türkiye coğrafyasında yer almış durumda?” dedi.

featured

Pazar günü İstiklal Caddesi’ni kana bulayan Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashir’in yaklaşık 4 ay önce Türkiye’ye geldiği, İstanbul Esenler’e yerleşip bir tekstil atölyesinde çalışmaya başladığı ortaya çıkmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında teröristin Türkiye’ye gelişine işaret ederek, “Sınırları yol geçen hanına kim döndürdü, teröristler elini kolunu sallayarak gelecek, İstanbul’a yerleşecek, fabrikada çalışacak, bombayı patlatacak ve birileri bunun hesabını vermeyecek, olmaz!” dedi.

‘BUNLAR ALÇAKTIR’

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Hepimizin başı sağ olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Milletimiz tasada ve kıvançta beraber olmayı her zaman yapmıştır. Deprem olduğunda hep beraber koşarız. Milli maçlarda galibiyet olduğu zaman hep beraber seviniriz. Kucaklaşırız bir araya geliriz. Bu bizim atalarımızdan gelen bir hasrettir kucaklaşmak, sevinmek, yeri geldiğinde ortak üzülmek. Ancak birileri var ki bu bağı koparmak için elinden geleni yapıyor. Bu bağ unutulsun istiyorlar. İnsanlar birbirine sarılmasın, sığınmasın istiyorlar. Acısını sevincini paylaşmasın istiyorlar. Bunların bazıları yönetici, bazıları siyasetçi bazıları gazeteci kılığında aramızda geziyor. Toplumun kucaklaşmasını birlik ve beraberliğini engellemek isteyenlerin bazıları yönetici, bazıları siyasetçi, bazıları gazeteci kılığında aramızda geziyor. zehir saçan dilleri var. Terör saldırısından nifak nasıl çıkarabilirim diye bir arayış içine girenler var. Özür dilerim ama bunlar artık alçak insanlar. Terörden nifak çıkarıp toplumu ayrıştırmak isteyenlerin tamamı alçaktır.”

YENİ AKİT’E: HESAP SORMAZSAM NAMERDİM

İktidara yakın Yeni Akit gazetesinin, “Kasım ayını bekleyin” mesajı üzerinden İstiklal saldırısına göndermede bulunmasına sert çıkan Kılıçdaroğlu, “Bu yalanlarınızın bu hedef göstermenizin beş para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim” dedi.

‘SINIR NAMUSTUR’ DEDİK

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Tam 1 yıl önce Ağustos 2021 ‘Sınır namustur’ dedik ve bunu CHP’nin Genel Merkezi’ne astık. 81 ildeki il ve ilçe başkanlıklarımız da kendi binalarına bunu astı. Bu pankartı astık da ne oldu. Her türlü hakaret, her türlü küfür geldi, ‘niye bunu yapıyorsunuz’ diye. Bunların sınırdan da haberi yok. Bunlar sınırın da ne olduğunu bilmiyorlar. Bunların sınırını, esnek sınırını belirleyen tek şey, beslemelerin bunlara verdikleri paralardır. Evet sınır namustur. Bir devletin namusudur. Askerlik yapanların tamamı bilirler ki; sınıra gittiklerinde bu levhayı görürler. Her türlü hakareti yaptılar. Hatta bunlardan birisi ‘Aşkına hudut çizilmiyor’ yazan bir pankart da astırıyordu. Aklı sıra dalga geçiyordu. Şimdi utanmadan şunu söylüyorlar; bu terörist kaçak yollardan ülkemize girmiş. Peki, biz bunu astığımızda neden hakaret ediyordunuz. Sınırları yolgeçen hanına kim döndürdü. Elini kolunu sallayarak teröristler gelecek, İstanbul’a yerleşecek. Çalışacak fabrikada, terörü nasıl gerçekleştireceğine dair çalışmalar yapacak. Bombayı patlatacak, insanlar hayatını kaybedecek ve birileri bunun hesabını vermeyecek. Olmaz.”

‘Türkiye’de ne kadar uyuyan terör hücresi var?’

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!