Münevver Karabulut cinayeti: Başsavcılığın ‘Cem Garipoğlu’ kararı sonrası karşı hamle

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, kızının katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvurunun reddedilmesinin ardından yeni bir itirazda bulunmaya hazırlanıyor.

featured

Türkiye’yi sarsan Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili, baba Süreyya Karabulut’un cezaevinde 8 yıl önce intihar eden Cem Garipoğlu’nun, mezarının açılmasını isteyerek Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Baba Karabulut, dinmeyen şüphesiyle ilgili Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği ret kararına itiraz etmeye hazırlanıyor.

Ailenin avukatı Rezan Epözdemir “Müvekkilim Süreyya Karabulut, yaklaşık bir ay önce Cam Garipoğlu’nun ölmemiş olabilme ihtimaline istinaden vicdanen de rahatlamak için fethi kabir, yani mezarın açılmasını ve gerekli başvuruların yapılmasını istedi. Yazılı talimat rica ettik. Yazılı talimatı da verdi. Avukat olarak görevimiz hukuki başvuruları yapmak. Biz de Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Ceza Muhakemesi Kanunun (CMK) 87’inci maddesinin 4’üncü fıkrasına göre mezarın açılmasını fethi kabir işleminin yapılmasını talep ettik. Yeni bir savcılık şikayeti bu kapsamda yaptık. Başsavcılık bu talebimizi reddetti.” dedi.

Sabah’ın haberine göre Epözdemir, “Bu karar nihai bir karar değil. Bu karara sulh ceza hakimliği nezdinde itiraz hakkımız var. 5 gün içerisinde adaletin tecellisi için itiraz hakkımızı kullanacağız. Bu itiraz hakkı neticesinde sonuna kadar hukuki girişimlerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘İÇİMDEKİ DERİN ŞÜPHE DİNMEDİ’

Baba Karabulut’un “Bu cellat ya öldürüldü ya kaçırıldı” şüphesine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı “Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’nce yapılan incelemede ölen şahıstan alınan DNA profili ile Cem Garipoğlu’nun anne ve babasından alınan DNA örnekleri arasında yüzde 99.99 ihtimalle analık-babalık indeksinin hesaplandığı, dolayısıyla ölenin Cem Garipoğlu olduğu tespit edilmiştir. İddiayı destekler nitelikte maddi bir delilin mevcut olmaması nedeniyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir” dendi.

Baba Karabulut ise suç duyurusunun reddedilmesine “İçimdeki derin şüphe dinmedi. Çünkü bize sadece cesedin fotoğrafları gösterildi” dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’yi sarsan ve çok konuşulan Münevver Karabulut cinayeti 3 Mart 2009’da Cem Garipoğlu tarafından gerçekleştirildi. Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut’un cesedini testereyle parçalara ayırarak bir bavul ve gitar çantası içinde Etiler’deki çöp konteynerine attı.

Cinayetten sonra 197 gün kaçmayı başardı. Yargılandığı Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Kasım 2011’de 18 yaşından küçük olduğu için Cem Garipoğlu’nu en ağır ceza olan 24 yıl hapisle cezalandırdı.
Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde de Silivri’deki kapalı cezaevindeki koğuşunda ölü bulundu.

thumbnail
İlişkili Haber

Münevver Karabulut cinayeti: Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı?

Münevver Karabulut cinayeti: Başsavcılığın ‘Cem Garipoğlu’ kararı sonrası karşı hamle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!