İstanbul’da ekmeğe zam

İstanbul Ticaret Odası (İTO), dünkü meclis toplantısında, İstanbul'da azami 19,05 TL olan ekmeğin kilogram fiyatına yüzde 28,9 zam yapma kararı aldı. Buna göre; ekmeğin kilogram fiyatı İstanbul'da 1 Ocak'tan itibaren 25 TL'ye çıkacak ve 210 gramlık ekmek yılbaşından sonra 5 TL’ye satılacak.

featured

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen basın toplantısında asgari ücretin net 8 bin 506 TL olduğunu açıkladı. Beklentilerin altında kalan zamlı maaş daha cebe girmeden tüketim ürünlerine peş peşe zam haberleri geliyor.

EKMEK FİYATINA ZAM

Bir süredir girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle zam yapmak isteyen fırıncıların talebi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi’ne dün görüşüldü. İTO Meclisi’nden oyçokluğu ile kabul edilen karara göre; İstanbul’da ekmeğin kilogram fiyatı, yüzde 28,9 zamlanarak 25 TL’ye çıktı.

Şu an 4 TL’ye satılan 210 gramlık ekmek, yılbaşından sonra 5 TL’ye satılabilecek. Alınan kararla İstanbul’da ekmek fiyatı, bir yıl içinde toplam 71,4 oranında zamlanmış olacak. Ancak İstanbul’un büyük bölümünde zaten ekmek 5 liraya satılıyor.

 

İstanbul’da ekmeğe zam

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!