Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık’ta arkadaşı Selman Bozkurt ile Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırıda Ateş, hayatını kaybederken, Selman Bozkurt ise yaralanmıştı. Türkiye’nin gündemine oturan Sinan Ateş cinayetiyle bağlantılı oldukları ortaya çıkan Doğukan Çep (32) ile Eray Özyağcı’ya ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, geçen 11 Ekim akşamı saat 21.40’ta, Kocaeli Darıca’da bulunan bir otelin altındaki Çitari Balık isimli restoranda silahlı çatışma yaşandı. Kar maskeli kişiler, masada oturan kişilere defalarca ateş etti. Olayda, masada bulunan dört kişi yaralandı.
Anılan olayla ilgili ifadesi alınan Doğukan Çep, restoran baskınında yanında bulunan isimlerden birinin de, Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı olduğunu belirterek, Enes E. isimli bir kişinin, Ali Tosun’dan olan alacağı nedeni ile devreye girdiklerini söyledi.
‘ALİ TOSUN’U VURMAYA KARAR VERDİK’
Çep, naylon fatura işi yaptığı belirtilen Ali Tosun ile yaptığı görüşme sonrası bu kişinin kendisine “Benim 100 milyon servetim var. O şahıslarla konumda haklıyım. Kimseye ödeme yapmam” dediğini belirtti. Çep, ifadesinin devamında da “Bu görüşme sonrası, Ali Tosun’u bu tavrından dolayı vurmaya karar verdik. Bu konuda plan yaptık. Yaptığımız planı da bir hafta sonra faaliyete geçirdik” şeklinde konuştu.
‘ARACI ERAY ÖZYAĞCI KULLANDI’
Çep, plan kapsamında, Turgut B.’nin birlikte yaşadığı Özbek asıllı bir kadını Tosun’un restoranına gönderdiklerini belirterek “Biz Abdulkadir, Tuzla Aydınlı’da bulunan ofisinde, kadından gelecek olan haberi bekledik. Bu sırada biz, ofiste iken Çitari Balık’a giden kadın Turgut’u aradı. Ali Tosun’un iş yerinde olduğunu, hatta bu masada oturanların fotoğraflarını çekerek Turgut’a attı. Ben de, Eray Özyağcı’yı arayarak aracı alıp gelmesini istedim. Bu sırada, Eray Özyağcı’nın kullandığı mavi renkli Volvo marka araç ile hareket ettik. Bu araç bildiğim kadarı ile Bulgaristan plakalıydı” diye konuştu.
‘RESTORANDAKİ MÜŞTERİLERE DOĞRU ATEŞ ETMEYE BAŞLADI’
Çep, söz konusu aracın sahte plakalı olduğunu belirtip, “Aracın sol ön koltuğunda Turgut vardı. Ben ve Abdulkadir G. de arka koltukta oturuyorduk. B. Otel’in sokağına geldiğimizde aracı cadde üzerine park ettik. Araçtan Abdulkadir ile ben inerek restorana girdik. Bize atılan resimdeki masanın kalabalık olduğunu görünce, Ali Tosun’un da o masada olduğunu düşünerek dört erkek şahsın oturduğu masaya doğru 4-5 el ateş ettim. Ve çıkmak için kapıya yöneldiğimde, Abdulkadir de hedef gözetmeksizin, restorandaki müşterilere doğru ve restoran camlarına doğru ateş etmeye başladı” dedi.
YANLIŞ KİŞİLERİ VURDULAR
Çep, yanlış kişileri vurduklarını daha sonra fark ettiklerini söyledi. Çep, şöyle konuştu:
“Daha sonra ikimiz, park ettiğimiz araca doğru koşarak bindik. Bu sırada Abdulkadir tabancasına baktığında, kaçarken, şarjörünü düşürdüğünü söyledi. Ve biz hızla olay yerinde uzaklaştık. Abdulkadir’in Tuzla Aydınlı’daki ofisine gittik. Ofisteyken olay yerinde Ali Tosun’un değil de farklı kişilerin yaralandığını öğrendik. Ben 2013 yılında, Hasan Ferit Gedik isimli şahsın Maltepe’de öldürülmesi sonucu yargılandım. Bu mahkeme sonucu 35 yıl hapis cezası aldım. 2015 yılında tahliye oldum. Cezam kesinleştikten sonra firari duruma düştüm.”
‘ANKARA’DAN BİR HABER GELECEK’
Ali Tosun’a ait restorana yönelik silahlı baskın soruşturması kapsamında gözaltına alınan Enes E. (26) ise 9 Ocak’ta Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’de verdiği ifadede, Doğukan Çep ile, Ali Tosun’dan olan alacağıyla ilgili görüştüğünü belirterek “Benim, kurşunlama olayı ile ilgim yok” dedi. Enes E., soruşturma kapsamında Ali K.’nin kendisine attığı “Ankara’dan bir haber gelecek. Bulursan öldürme. 1 saat sorgudan sonra senin olsun. ‘Dilesin bizden ne dilerse’ diyor arkadaşlar” mesajıyla ilgili şöyle konuştu:
“Bu gönderilen mesajları bana Ali K. gönderdi. Gönderme nedeni ise Doğukan ile aramızdaki husumet nedeniyle, Doğukan’ın yakalandığını bana bilgi vermek amaçlıdır. Mesaj içeriğindeki bilgileri kimden edindiği hakkında bilgim yok.”
‘ERAY ÖZYAĞCI’YI 16-17 YILDIR TANIRIM’
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Abdulkadir G. (25) ise, Doğukan Çep ile bir husumetinin olmadığını belirterek “Ancak, Doğukan bana, Enes E., 650 bin lira verecek. Vermezse sen vereceksin’ deyince aramızda husumet oluştu. Ben, Doğukan Çep’i yaklaşık bir sene önce arkadaşlık ortamında tanıdım. İlk başlarda bu şahsın ismini Hami olarak biliyordum” dedi.
Çep ile aralarında 650 bin lira para talebine ilişkin küfürleşme yaşandığını kaydeden Abdulkadir G., Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı’yı tanıyıp tanımadığına ilişkin ise “Eray Özyağcı isimli şahsı 16-17 yıldan bu yana tanırım. Kendisi bizim mahallede oturur. Eray, çok uzun zamandan beri cezaevinde yatmaktaydı. Ben Eray’ı en son 2015-16 yıllarında gördüm” dedi.
Doğukan Çep’in, Çitari Balık Restoranına yönelik silahlı baskına katıldığı yönündeki ifadesi sorulan Abdulkadir G. “Bu beyanlar kesinlikle iftiradır. Bu beyanlar beni yakmaya yönelik beyanlardır” diye konuştu.
İKİ KİŞİ TUTUKLANDI
Yürütülen soruşturma sonrası Abdulkadir G. ve Enes E. ‘Birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs, yağma ve mala zarar verme’ suçları kapsamında tutuklandı. Ali K. ise adli kontrol şartı ise serbest bırakıldı.