1. Haberler
  2. Gündem
  3. AFAD deniz yükselmesi uyarısını geri çekti

AFAD deniz yükselmesi uyarısını geri çekti

Hatay'da yaşanan depremler sonrasında AFAD, Antalya-Mersin Valilikleri ve Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi çeşitli uyarılarda bulundu. AFAD ve Antalya-Mersin Valilikleri uyarılarını geri çekti.

featured

Hatay’da yaşanan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremler sonrasında; AFAD, Antalya Valiliği, Mersin Valiliği ve Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi, peş peşe uyarılar yayımladı. Uyarıların yayımlanmasından kısa süre sonra AFAD ve Antalya-Mersin Valilikleri açıklamalarını geri çektiğini duyurdu.

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir.” ifadelerini kullanmıştı.

AFAD, yaptığı açıklamada, “Hatay’daki depremlerin ardından Kandilli Rasathanesinin uyarısıyla tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı, değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır.” ifadelerini kullandı.

 

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi ise, “Kıyıdan uzaklaşın ve yüksek bir yere gidin. Yetkililerin direktiflerine uyun.” ifadelerini kullandı.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!