Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili yayınları nedeniyle yarın TELE 1, HALK TV, FOX ve Habertürk’e “ceza” gündemiyle toplanacak.
RTÜK Üyesi Okan Konuralp, deprem yayınları gerekçe gösterilerek yayınların incelenmesine dair yaptığı açıklamada, “Oysa on binlerce vatandaşımızın ölümüne sadece deprem değil, liyakatsizlik ve kibir de neden oldu! Ve olası cezalarla sorumlusu oldukları hakikati saklayabileceklerini sanıyorlar” dedi. “Kurtarılmayı bekleyerek ölenlerin ve yakınlarının yaşadığı çaresizliği hiçbir ceza unutturamaz” ifadelerini kullanan Konuralp şöyle devam etti:
“Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın; yıkılmış şehirlerin, ebeveynsiz kalmış çocukların, yurtsuzlaşmış milyonların önümüze koyduğu hakikati hiçbir ceza gizleyemez!”
TELE 1’İ ÜÇ GÜN KARARTMA KARARI
Ankara Bölge İdare Mahkemesi, RTÜK’ün TELE 1’e verdiği üç günlük ekran karartma cezasına ilişkin verilen yürütmeyi durdurma kararını dün iptal etti. Böylece TELE 1 üç gün ekran karartacak.