Yunan Devlet Televizyonu ERT’in haberine göre, Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde yolcu treni ile yük treni çarpıştı.
ERT’nin haberinde, yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıktığı ve ön vagonların yandığı kazada 36 kişinin öldüğü, 66 kişinin yaralandığı kaydedildi.
Kazanın ardından trendeki yolcular otobüslerle Selanik, Larisa ve Katerini’ye götürüldü.
Kazayla ilgili nöbetçi istasyon şefi gözaltına alındı, demir yolu işletmecisi Hellenic Train şirketinin temsilcileri de ifade verdi.

MİÇOTAKİS OLAY YERİNE GİTTİ
Olay yerine giden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bundan sonra tek bir şeyin garantisini verebilirim. Bu trajedinin nedenlerini bulacağız ve böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.
Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, Sağlık Bakanı Thanos Plevris ve ana muhalefet Radikal Sol İttifakı (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras’ın da olay yerine gittiği bildirildi.
ULAŞTIRMA BAKANI İSTİFA ETTİ
36 kişinin yaşamını yitirdiği, 66 kişinin yaralandığı tren kazasının ardından Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti.
AP’nin aktardığına göre Karamanlis, haksız yere ölen insanların anısına istifasının bir “görev” olduğunu söyledi.
3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ
Yunanistan hükümeti ülke tarihindeki en ölümcül tren kazasının ardından 3 günlük ulusal yas ilan etti.
Ülkede ilan edilen yas süresince tüm kamu kurumlarındaki bayraklar yarıya indirilecek ve bütün kutlama programları iptal edilecek.

KAZAYLA İLGİLİ PROTESTO
Bu akşam Atina ve Selanik’te kazayla ilgili protesto gösterileri düzenleneceği bildirildi.
Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıda, “kaza değil, cinayet” ifadeleri kullanıldı.
Atina’dan Selanik’e gitmekte olan yolcu treninde 346 yolcu bulunuyordu.
Kaza alanında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
ÇAVUŞOĞLU YUNAN BAKANLA GÖRÜŞTÜ
Öte yandan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile telefonda görüştü. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan’da dün gece meydana gelen tren kazası nedeniyle taziyelerini iletmiştir” denildi.
ERDOĞAN’DAN TAZİYE MESAJI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’da meydana gelen tren kazası nedeniyle Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e geçmiş olsun mesajı gönderdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, Yunanistan’da yaşanan tren kazasından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, kazada hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralananlara şifa temennisinde bulundu.
İlahi Karamanlis böyle bir kazadan dolayı istifa edilirmi?Kader bu kader.Bu işin fıtratında var böyle
kazalar.
:D