1. Haberler
  2. Manşet
  3. Akşener’in kurmayından 6’lı masada kriz çıkaracak paylaşım!

Akşener’in kurmayından 6’lı masada kriz çıkaracak paylaşım!

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır Twitter'dan "Millet 5'ten büyüktür." paylaşımında bulundu. 6'lı masada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına İYİ Parti dışında 5 partinin destek verdiği haberlerinin ardından yapılan paylaşımın kısa sürede silindiği görüldü.

featured

Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi, bugün 12. kez toplandı.

Saat 14.00’te başlayan ve 6 saat süren toplantıda aday konusunda ortak bir anlayışa ulaşıldığı belirtildi. Nihai açıklama Pazartesi günü yapılacak.

Ancak kulislerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz ettiği, Kılıçdaroğlu ismini parti kurullarına danışacağı konuşuluyor.

Ayrıca toplantıda Kılıçdaroğlu’na Akşener dışında 5 parti genel başkanının destek verdiği dile getirildi.

Tartışmalar devam ederken İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır Twitter’dan dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

“Millet 5’ten büyüktür.” ifadelerini kullanan Dikbayır’ın, paylaşımını kısa süre sonra sildiği görüldü.

Dikbayır diğer bir paylaşımında ise “Biz bu kutlu yola çıkarken sadece ve sadece milletimize söz verdik, güvendik. And olsun şart olsun milletimizi yanıltmayacağız. Milletimiz ne derse o” sözlerini kullandı.

Öte yandan Dikbayır, Saat 22.30’da İYİ Parti Genel Merkezi’nde başlayan toplantı sonrası, “Genel Başkanımız sayın Meral Akşener, Genel İdare Kurulu toplantısının ardından gerekli açıklamayı yapacak.” dedi. Dikbayır, bir gazetecinin “Millet 5’ten büyüktür…” paylaşımını hatırlatması üzerine, “Evet, millet beşten büyüktür” yanıtını verdi.

 

‘APOLET’ MESAJI

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün de “Apoletlerini sök dedik sana…” paylaşımı dikkat çekti. 

İYİ Parti lideri Akşener, “Önümüzdeki bu ateşten imtihanı parti içi mesele ya da yazıhane muhabbeti olarak görenlere seslenmek istiyorum: Bunu herkes üzerine alsın ve çok iyi düşünsün. Ve kimse unutmasın; bazen gerçek komutan olmak için apoletlerden vazgeçmek gerekir. Sahici bir mücadele için önce kendinle barışmak gerekir. Küçük hesapları bırakıp büyük resmi, gerçek tehlikeyi görmek gerekir.” demişti.

İlgili Haber
thumbnail
‘Akşener ‘O zaman ben de adayım’ dedi’… Masadan anket mi çıktı?
Haberi görüntüle
İlgili Haber
thumbnail
Aday konusunda ‘ortak anlayış’… Altılı masa kararını verdi
Haberi görüntüle

 

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!