Akşener hamlesinde ‘Faruk Acar’ ayrıntısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masadan kalkması, 2021 yılında AKP’den İYİ Parti’ye transfer olan Andy-Ar Araştırma'nın sahibi Faruk Acar’ı gündeme getirdi…

featured

VERYANSIN TV

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masayı terk etmesi, Akşener’in hamlesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın etkili olup olmadığı tartışmalarını beraberinde getirdi.

Konu; gazeteciler Erdem Atay, Serkan Öz, Ergün Gedek ve Eray Çelebi’nin katıldığı Veryansın Tv özel yayınında masaya yatırıldı.

İYİ Parti çevresinden “kritik bir isim”le görüştüğünü söyleyen Eray Çelebi söz konusu kaynağın kendisine “Akşener’in hamlesi Erdoğan’ın operasyonu, bunu son 2 seneye bakarak yorum değil bilgi olarak söylüyorum.” dediğini aktardı.

AKP’DEN İYİ PARTİ’YE DERİN TRANSFER

Güvenilir kaynağın Andy-Ar Araştırma’nın sahibi Faruk Acar’a dikkat çektiğini söyleyen Çelebi, şöyle devam etti:

“Faruk Acar kim? AKP’nin seçim stratejisini yapan iki isimden birisiydi. Diğeri Erol Olçok’tu. Olçok darbe girişiminde hayatını kaybetmesinin ardından Acar tek başına AKP’nin seçim propagandasını oluşturdu. Faruk Acar 30 Eylül 2021’de “AKP’den İYİ Parti’ye derin transfer” haberleriyle gündeme geldi ve İYİ Parti için çalışmaya başladı.

Acar İYİ Parti’ye geçtikten sonra yaptığı bir açıklamada AKP ile işini sonlandırdıktan sonra da AKP ve Erdoğan’la ilişkisinin sürdüğünü “Cumhurbaşkanımızın yanında bulundum tabii, birebir bir süre daha çalıştım” diye anlatıyor.

Acar bir açıklamasında şöyle diyor:

‘Diğer partilerle görüşmeler yaptım… Ben, 11. Cumhurbaşkanı ile çalıştım, 12. Cumhurbaşkanı ile de çalıştım, ‘13. Cumhurbaşkanı ile de çalışabilirim’ diyerek, böyle bir iddia ile gözlem yaptım, ‘kim olacak’ diye. Meral Akşener’le çok uzun bir geçmişe dayalı diyaloğumuz söz konusu… Arada, abla kardeş zeminimiz söz konusu idi… ‘Tümden geldik, tüme vardık’ diyebiliriz… Meral Akşener aynı zamanda benim ideolojimi de benimseyen biri …’

‘AKŞENER KİMİN BAŞBAKANI OLACAKTI?’

Acar’ın bu açıklamalarından kısa bir süre sonra Akşener, ‘Başbakan olacağım’ dedi.

Acar’ın ’13. Cumhurbaşkanı ile çalışabilirim’ sözleri sonrası Akşener’in ‘Başbakan olacağım’ demesi…

Akşener bu açıklamayı seçim propagandasını emanet ettiği Acar’ın bilgisi dışında yapmayacağına göre 13. Cumhurbaşkanı kim olacak? Erdoğan ile ilişkisini bir süre daha devam ettiren Faruk Acar’a göre, yine Erdoğan olabilir mi? Akşener kimin Başbakanı olacaktı?”

Çelebi “Akşener’in masadan kalkmasında Faruk Acar’ın rolü var mı?” sorusunu yöneltti.

İzlemek için tıklayın:

Akşener hamlesinde ‘Faruk Acar’ ayrıntısı

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 4 Mart 2023, 12:41

    Faruk Acar, Ak Parti’nin güvenilir adamıdır, eskiden beri…!

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!