1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sinan Ateş cinayetinde kritik tutanak ‘kayboldu’ iddiası

Sinan Ateş cinayetinde kritik tutanak ‘kayboldu’ iddiası

Sinan Ateş cinayetinin tutuklu sanığı Tolga Demirbaş’ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un da bulunduğu evden gözaltına alındığı gündeme gelmişti. Bu gözaltı olayında polislerin tuttuğu tutanağın "kaybolduğu" iddia edildi. Böyle olunca savcılar, dosyaya Kılavuz’u dahil edemedi.

featured

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma MHP’li isimlere uzanmıştı. Şimdiye kadar MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekât polisi, cinayeti organize etmekle suçlanan Doğukan Çep, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ve tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkardığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş dahil 21 kişi tutuklanmıştı. Tetikçi Özyağcı, cinayetten günler sonra yakalanıp tutuklanmıştı.

Suikast öncesi konum bilgisi paylaşmak ve tetikçi Özyağcı’yı kaçırmakla suçlanan Demirbaş, MHP’li Kılavuz’un da bulunduğu evde gözaltına alınmıştı.

Cinayetin siyasi bağlantısına delili olarak gösterilen olaya ilişkin çarpıcı bir gelişme yaşandı.

DW Türkçe’nin haberine göre Demirbaş’ın o evde yakalanmasına ilişkin polislerin tuttuğu tutanak, “kayboldu”. Üç savcının yürüttüğü soruşturmada iddianame yazımı aşamasına önümüzdeki günlerde geçilmesi beklenirken, tutanak, soruşturmada önemli deliler arasındaydı.

Savcılığın soruşturma dosyasına tutanak girmedi. Ve bu nedenle savcılık, Kılavuz hakkında herhangi bir işlem yapamadı.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. devlet başa kuzgun leşe..kuzgun leşe gitmiş devlet kalmamış.

  2. polis belli olay belli..
    bu mızrak çuvala sığmaz !!!!

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!