1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Nebati’den enflasyon mesajı: Kolaycılığa kaçmadan…

Nebati’den enflasyon mesajı: Kolaycılığa kaçmadan…

Enflasyon verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Ekonomimiz, dinamik yapısını, üretim artışlarını ve büyüme trendini enflasyonla mücadeleye kurban etmemiştir. Bizler, asla kolaycılığa kaçmadan yüzeysel çözüm önerilerine kulak asmıyor, ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini bütüncül bir anlayışla gözeterek ilerliyoruz." dedi.

featured

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre martta aylık enflasyon yüzde 2,29; yıllık enflasyon yüzde 50,51 oldu. Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG), verilerine göre ise tüketici fiyatları martta aylık yüzde 5,08, yıllık yüzde 112,51 arttı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon verilerini değerlendirdi. Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “2022 yılını, üst üste gelen ve çok boyutlu küresel krizlerin gölgesinde, maalesef yüksek enflasyon baskısıyla geçirdik. Yüksek enflasyonun yol açtığı negatif etkilerin elbette farkındayız. Bu sebeple enflasyonla mücadelemizden hiçbir şekilde taviz vermiyoruz. Biz bir sorunu çözerken farklı sorunlara yol açmadan ilerlemeye özen gösteriyor, ‘enflasyon düşsün de işsizlik artarsa artsın, yatırım ve üretim gücümüz zayıflasa da olur’ gibi bir kolaycılığa düşmeden, bütüncül ve vatandaşımızın menfaatine odaklı bir süreç yönetiyoruz. Nitekim, küresel ekonomide birçok olumsuzluğun yaşandığı 2022 yılı Ekim ayında yüzde 85’lere kadar yükselen enflasyon, attığımız isabetli adımların etkisiyle düşüşe geçmiş, Mart 2023 itibarıyla yüzde 50,5 seviyesine kadar gerilemiştir” dedi.

‘ASLA KOLAYCILIĞA KAÇMADAN…’

Enflasyonu kalıcı şekilde düşüreceklerini söyleyen Nebati, şunları kaydetti:

“Ancak asıl önemlisi, Türkiye, enflasyonda bu düşüşü kaydederken, yatırımda, istihdamda ve üretimde kayıplar yaşamamış, tam aksine bu süreçte Cumhuriyet tarihimizin istihdam ve ihracat rekorları eş zamanlı olarak kırılmıştır. Ekonomimiz, dinamik yapısını, üretim artışlarını ve büyüme trendini enflasyonla mücadeleye kurban etmemiştir. Bizler, asla kolaycılığa kaçmadan yüzeysel çözüm önerilerine kulak asmıyor, ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini bütüncül bir anlayışla gözeterek ilerliyoruz. Üretim ve istihdam kaybına yol açmaksızın kararlılıkla adımlarımızı atmaya devam edecek, enflasyonu tedrici ve kalıcı bir şekilde indireceğiz.”

Mart ayının zam şampiyonu belli oldu

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. cok saglam sacmalamis yine.

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!