1. Haberler
  2. Manşet
  3. Erdoğan’dan Mehmet Şimşek açıklaması

Erdoğan’dan Mehmet Şimşek açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce görüştüğü ancak teklifini kabul etmediği iddia edilen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili, "Ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için ciddi hazırlıklar yürütüyoruz. Mehmet Şimşek'in koordinasyonundaki ekip bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor" dedi.

featured

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 20 Mart günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP Genel Merkezi’nde görüşmüştü. Erdoğan’ın görev teklif ettiği Şimşek, “aktif siyaseti düşünmediğini” açıklayarak teklifi reddetmişti.

Hürriyet Ankara temsilcisi Hande Fırat, geçen günlerde Erdoğan’ın Şimşek’le ikinci bir görüşme yaptığını aktarmıştı. Hande Fırat, Türkiye’yi seçim sonrasında büyük bir ekonomik sınavın beklediğini söylerken, Mehmet Şimşek’in, iktidarın ekonomi programı için “her türlü desteği vereceğini” yazmıştı.

Mehmet Şimşek’le ikinci görüşmeden ne çıktı? 

24 TV, 360 ve tv4 ortak yayınına katılan Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Mehmet Şimşek ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Önümüzdeki dönem ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için şimdiden ciddi hazırlıklar yürütüyoruz. Uzun yıllar ekonomi yönetimimizde yer alan Mehmet Şimşek kardeşimizin koordinasyonunda bir ekip, bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor.” dedi.

Erdoğan, “Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığımızda, Merkez Bankamızda, diğer birimlerimizde yürütülen çalışmalar var. İnşallah seçimden sonra bunların hepsini bir araya getirip ekonomi politikamızı daha güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!