Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü sebebiyle sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Kılıçdaroğlu, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
Roman vatandaşlarımızın tüm sorunlarını biliyorum, onların yanındayım. İktidarımızda hak temelli sosyal devlet politikaları sayesinde Romanlar da güçlenecek. Eşit yurttaşlık önündeki tüm engeller aşılacak.
Roman vatandaşlarımızın tüm sorunlarını biliyorum, onların yanındayım. İktidarımızda hak temelli sosyal devlet politikaları sayesinde Romanlar da güçlenecek. Eşit yurttaşlık önündeki tüm engeller aşılacak. #8NisanDünyaRomanlarGünü
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) April 8, 2023
Bol keseden salla bakalım böyle. Küçük Tayyib. O da çok lak lak yapardı böyle, Lazı, Çerkesi, zart zurt diyerek.
Anayasa ya gore her yurttas esit.
Sen bunu uygulaya biliyon mu?
Uygulayamiyorsan bunu nasil yapacaksin. Hala daha anlamadiniz, herseyin temeli egitim oldugunu.
Eşit yurttaşlık kavramının bu olmadığını bilmiyor olamaz..iki arada taahhüdünü de vermiş oldu ya la!
Adam romanlar üzerinden Kürtlere eşit vatandaşlıktan bahsediyor mesaj onlara tabi anlayana zavallı halk uyuyor! Dedik ya bu adam Erdoğana çalışıyor. Yarın seçim kaybedilince tek tek yazılacak herşey ! İşte 20 yıldır CHP nin neden yüzde yirmilerde olduğu o kafa bu!
Al yine arıza yaptı!Romanlar günü nedir kimdir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil de özel bir hukuki eyalet midir nedir?Yurttaş demek yurdun sahibi,eşitdaşı demek zaten.Eşit yurttaşı eşit yapmak laklağı nedir?İbiş!
Yeni CHP olmuş HDP pkk Allh belanızı verecek