Valilikten yapılan açıklamada, “AK Parti Seçim İrtibat Bürosu önünde 21 Nisan 2023 Cuma günü saat 22.20 sıralarında bir motosikletten silahla havaya ateş edilmesi olayına ilişkin çalışmalarda; söz konusu olayda silahla havaya ateş eden O.Ş. ile motosikleti kullanan C.E. adlı şüpheliler gözaltına alınmıştır” denildi.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda tabanca, 49 fişek, 6.75 gram, olayda kullanılan motosiklet ve olay sırasında giyilen kıyafetlerin ele geçirildiği kaydedildi. Şüphelilerden O.Ş.’nin toplam 17 suç kaydı, C.E.’nin ise toplam 21 suç kaydı bulunduğu vurgulandı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edilen şüpheliler savcılıktaki ifadelerinde, O.Ş.’nin, ‘Yakın zamanda cezaevinden çıktım. Ben ateş ettim ama orası çok uzaktı, en az 300 metre vardı. Ben oraya ateş etmiş olamam, hedef gözetmedim. Ateş ettiğimde uyuşturucu madde etkisi altındaydım, kafam normal değildi. Pişmanımö dedi.
Diğer şüpheli C.E. ise arkadaşının silah taşıdığından haberi olmadığını söyleyerek pişman olduğunu söylediği öğrenildi. İfadelerin ardından, ‘Silahla genel güvenliği kasten tehlikeye sokma’, ‘Mala zarar verme’, ‘Ruhsatsız Silah Taşıma’ suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak ceza evine gönderildi.