Gri listeye bir çizik daha

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörden arananlar listesinin gri kategorisinde yer alan 'Renas' kod adlı Ramazan Eliçümüş'ün Şırnak'ta silahı ile birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

featured

Dün Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonu hatırlatan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün de terörden arananlar listesinin gri kategorisinde yer alan ‘Renas’ kod adlı Ramazan Eliçümüş’ün Şırnak’ta silahı ile birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

‘TACİZ ATIŞLARINDA BULUNDU, EL YAPIMI PATLAYICI YERLEŞTİRME OLAYLARINA KARIŞTI’

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bugün de Şırnak İl Jandarma Komutanlığımızca yapılan istihbarat çalışmalarına istinaden, Şırnak Güçlükonak kırsalında, jandarma SİHA desteğinde, Jandarma Komando Operasyon Tabur Komutanlığı (JOPER), jandarma özel harekat (JÖH) ve jandarma komando karma timlerinin katılımıyla ‘Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz’ operasyonu kapsamında çıkan silahlı çatışma sonucu; bakanlığımız terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan ‘Renas’ kod adlı Ramazan Eliçümüş silahı ile birlikte etkisiz hale getirildi. Teröristin uzun namlulu silahlarla çok sayıda eyleme katıldığı, taciz atışlarında bulunduğu ve el yapımı patlayıcı yerleştirme olaylarına karıştığı tespit edildi” dedi.

‘MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren jandarmayı tebrik ederek, “Hainlerin tek tek nefeslerini keseceğiz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya paylaşımında, operasyondan görüntülere de yer verdi.

 

 

Gri listeye bir çizik daha

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!