Hamas dün akşam resmi Telegram kanalından Kibbutz Holet’te bir evde İsrailli çocukların çekilmiş görüntülerini paylaşarak “Hamas savaşçıları, Aksa Tufanı Operasyonu’nun birinci gününde Kibbutz ‘Holet’ çatışmalarının ortasında çocuklara şefkat gösteriyor” açıklamasını yaptı.
İsrail Savunma Kuvvetleri ise görüntülerle ilgili “Bu çocukların kendi evlerinde Hamas teröristleri tarafından rehin tutulurken ve ebeveynleri yan odada ölü olarak yatarken onların yaralarını görebilir, çığlıklarını duyabilir ve korkudan titrediklerini hissedebilirsiniz” açıklamasını yaptı.
İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI
Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.
Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı. Gazze’den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.
Filistin Sağlık Bakanlığı da İsrail’in saldırılarında Gazze’de 1799 kişinin yaşamını yitirdiğini, 6 bin 488 kişinin yaralandığını duyurmuştu.
