İdlib şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

featured

İdlib’de Suriye Ordusu’nun gerçekleştirdiği hain saldırıda 7 askerimiz ve bir şöför vatandaşımız şehit oldu. Şehitlerin ailelerine acı haber verildi. Cenazeleri bugün toprağa verildi…

Suriye’nin İdlib kentinde Suriye ordusunun saldırısı sonucunda şehit düşen yedi asker ve bir şoför, son yolculuklarına uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Demir’in cenazesi, Pamukova’da toprağa verilecek

Suriye ordusunun açtığı ateş sonucu İdlib’de şehit düşen 31 yaşındaki Şehit Uzman Çavuş Halil Demir’in cenazesi önce İstanbul’a , ardından memleketi Sakarya’nın Pamukova ilçesine getirildi.

Cenazesi Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan alınan Şehit Uzman Çavuş Halil Demir için, Tuzla İçmeler Mahallesi’ndeki ailesinin evinin önünde helallik alındı.

Buradaki törene, şehit Demir’in babası, annesi ve kardeşlerinin yanı sıra Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, TSK ve emniyet yetkilileri katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Halil Demir, memleketi Pamukova’da son yolculuğuna uğurlandı. Pamukova Bacı Mahallesi’nde bulunan Bacı Pınarlı Merkez Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına şehidin babası Süleyman ve annesi Süheyla Demir, kardeşleri, TBMM eski Başkanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AKP Sakarya Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek ve Recep Uncuoğlu, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Tuzla Piyade Okul Komutanı Tuğgeneral Aydın Cihan Uzun, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Binali Yıldırım şehidin babası Süleyman ve kardeşi Mücahit Demir’in kollarına destek oldu. Mücahit Demir şehit kardeşinin şapkasını taktı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Bacı Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İdlib’de şehit olan Onur Şükrü Özler’in cenazesi toprağa verildi

Suriye Ordusu’nun saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Onur Şükrü Özler’in cenazesi, memleketi Gaziantep’te toprağa verildi.

İdlib şehitlerinden Özler’in Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze töreni için Gaziantep merkezdeki Bahaeddin Nakıboğlu Camisi’ne götürüldü.

Törene, şehidin babası Mehmet Uğur Özler, annesi Canan Abo, kardeşi Orhan Özler, aile yakınları ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile AKP, CHP ve MHP’li milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Tabuta sarılarak gözyaşı döken bir aile yakını, “Hep bu vatan için şehit olmak isterdin. Dileğin gerçek oldu. Sen bizim gururumuzdun, artık hem şehidimiz hem de onurumuz ve şerefimizsin.” dedi.

Bunun üzerine şehidin kardeşi Orhan Özler de tabuta bakarak, “Dileği gerçek oldu. Keşke başka bir şey dileseydin. Seni çok seviyoruz. Hakkını helal et.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Özler’in cenazesi, asri mezarlıktaki şehitliğe defnedildi.

Şehit Uzman Çavuş Gökhan Orhan, son yolculuğuna uğurlandı

Suriye’nin İdlib kentinde Suriye Ordusu’nun saldırısı sonucu şehit olan askerlerden Ulaştırma Uzman Çavuş Gökhan Orhan’ın (26) cenazesi memleketi Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında tabutun başında saygı duruşunda bulunan askerlerden birinin dua okunurken, gözyaşı döktüğü dikkati çekti.

Suriye’nin İdlib kentinde Suriye Ordusu’nun saldırısı sonucu şehit olan askerlerden Ulaştırma Uzman Çavuş Gökhan Orhan’ın cenazesi, dün gece uçakla getirildiği Afyonkarahisar’dan, bugün öğle saatlerinde ailesinin oturduğu Sandıklı ilçesine getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, ambulansla, annesi Fatma (50) ve babası Ali Orhan’ın (54) oturduğu ilçe merkezindeki Ece Mahallesi’ndeki evin önüne getirildi.

Cenazeyi Kaymakam Eflatun Can Tortop, Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Çöl ve diğer yetkililerle şehidin ailesi ve yakınları karşıladı. Şehidin dün rahatsızlandıktan sonra götürüldüğü hastanede tedavisi devam eden annesi Fatma Orhan, eve gelemediği için cenazeyi karşılayamadı. Baba Ali Orhan ile şehidin ağabeyi Abdullah Orhan (33), şehidin tabutuna sarılıp öptü. Cenaze, helallik alınmasının ardından tören için Ulu Cami’ye götürüldü.

Burada musalla taşına konan tabutun arkasında baba Ali Orhan, ağabey Abdullah Orhan ve dede Mehmet Akıncı saf tuttu. Şehidin annesi Fatma Orhan hastanede müşahede altında olduğu için buradaki törene de katılamadı. Cami avlusuna gelen hala Rukiye Dursun ağıt yakarak, şehit Gökhan Orhan için gözyaşı döktü. Sağlık görevlileri Dursun’u teskin etti.

Cenaze törenine Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AKP Afyonkarahisar Milletvekili ve eski Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Zeybek, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tabutun başında saygı duruşunda bulunan tören mangası askerlerinden birinin dua okunurken gözyaşı döktüğü dikkati çekti.

Şehidin cenaze namazını Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu kıldırdı. Helallik alınmasının ardından Şehit Ulaştırma Uzman Çavuş Gökhan Orhan’ın naaşı önce tören mangası, ardından vatandaşların omuzlarında toprağa verilmek üzere uğurlandı. Baba Ali Orhan’ın da vatandaşlarla tabuta omuz verdiği görüldü. Orhan’ın cenazesi ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

Meryem, şehit ağabeyini askeri üniforma ile son yolculuğuna uğurladı

Suriye’nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına Suriye Yönetimi’nce gerçekleştirilen yoğun topçu atışı sonucu şehit düşen Piyade Ulaştırma Uzman Onbaşı Uğur Katran (25), memleketi Mersin’in Gülnar ilçesinde toprağa verildi. Şehidin kız kardeşi Meryem Katran (16), ağabeyini askeri üniforma ile son yolculuğuna uğurladı.

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde görevli Uzman Onbaşı Uğur Katran, Suriye Yönetimi’nin dün gece saatlerinde bölgedeki TSK unsurlarına yönelik topçu atışında şehit oldu. Öğleden sonra memleketi Mersin’in Gülnar ilçesi Kavakoğlu Mahallesi’ndeki babaocağına getirilen Katran için helallik alınmasının ardından Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Törene Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Annesini 11 yıl önce kanserden kaybeden şehit Katran’ın kız kardeşi Meryem Katran, ağabeyini askeri üniforma giyerek son yolculuğuna uğurladı. Katran’ın yakınları cenazede güçlükle ayakta durabildi. İl Müftüsü Şaban Kondi’nin Merkez Camii’nde kıldırdığı cenaze namazının ardından Katran’ın cenazesi Ayvalı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Şehit TIR şoförüne çocuklarından gözyaşlı veda

SURİYE’nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına Suriye Yönetimi güçleri tarafından gerçekleştirilen yoğun topçu atışı sonucu şehit düşen sivil TIR şoförü İsmail Akatay (34), memleketi Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde Suriye Yönetimi bölgedeki TSK unsurlarına yönelik topçu atışında şehit düşen TIR şoförü İsmail Akatay’ın cenazesi, Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Esentepe Mahallesi’ndeki evine getirildi. 3 çocuk babası şehit Akatay için Fatma Bahadırlı Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Hatay Valisi Rahmi Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Akatay’ın çocukları cenaze sırasında babalarının tabutunun yanından ayrılmadı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’taki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

İdlib şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!