Bernie Sanders’tan Türkçe zafer kutlaması

featured

ABD’de 3 Kasım 2020’de yapılacak başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’den aday adayı olan Bernie Sanders, New Hampshire seçimlerini ilk sırada tamamlaması üzerine 16 dilde zafer kutlaması yaptı.

ABD’de başkanlık seçimleri tüm hızıyla devam ediyor.

ABD’de başkanlık yarışında Demokrat Parti’nin adayı olmak için mücadele eden Bernie Sanders, New Hampshire’da yakaladığı başarıyla ön plana çıktı.

Demokrat Parti’den aday adayı olan  Sanders, New Hampshire seçimlerini ilk sırada tamamlaması üzerine içinde Türkçe dilinin de yer aldığı 16 dilde zafer kutlaması yaptı.

Bernie Sanders’ın Facebook sayfasında ‘”Bernie New Hampshire’ı Kazandı” afişi paylaşıldı.

NE OLMUŞTU

ABD’de Demokrat Parti’nin ülkede bu yıl düzenlenecek başkanlık seçimi için adayını belirleme yarışı devam ediyor. Sonucu merakla beklenen New Hampshire eyaletinde yapılan ön seçimlerde, ipi, Vermont Senatörü Bernie Sanders (78) önde göğüsledi. Sanders, Demokrat seçmenlerin yüzde 25.8’inin oyunu alarak ilk sırada yer aldı.

Sanders’ı, eski belediye başkanı ve yarışın sürpriz isimlerinden sayılan Pete Buttigieg, yüzde 24.4 ile takip etti. Eyalette üçüncü sırayı yüzde 19.8 ile Minnesota Senatörü Amy Klobuchar, dördüncülüğü yüzde 9.3 ile Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren aldı. New Hamsphire’daki en büyük hayal kırıklığını ise, ilk ön seçim yeri olan Iowa’daki gibi eski Başkan Yardımcısı Joe Biden yaşadı. Biden, Demokrat oyların sadece 8.4’ünü alarak ancak 5. olabildi.

Bernie Sanders’tan Türkçe zafer kutlaması

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!