Alınan bilgiye göre, otoyolun İstanbul yönü Dağdibi mevkisinde aralarında 3 otobüs ve bir tırın da bulunduğu 7 araç henüz belirlenemeyen nedenle zincirleme kaza yaptı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma, sağlık, itfaiye, AFAD ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu.

10 ÖLÜ, 59 YARALI
Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada ilk bilgilere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 57 kişinin yaralandığını bildirdi. Vali Karadeniz, yaralıların hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğünü belirtti. Ekiplerin, yoğun sisin etkili olduğu bölgede araçları yoldan kaldırma çalışmaları devam ediyor.
Öte yandan Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse de bölgeye gelerek inceleme yaptı.

FAHRETTİN KOCA’DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kuzey Marmara Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, 8’i ağır 59 kişinin ise yaralandığını bildirdi.
Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu sabah 04.36’da Sakarya Kuzey Marmara Otoyolu Tekeler mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 8’i ağır 59 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar 30 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 10 kişinin hayatını kaybettiği, 8’si ağır 59 kişinin yaralandığı zincirleme kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.
Tunç, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.
Bakan Tunç, “Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde 3 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

İLK KAZA SONRASI YOLCULAR OTOBÜSTEN İNMİŞ
Öte yandan kazanın ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Yoğun sisin oluştuğu yolda, ilk olarak sol şeritte yavaşlayan kamyonete arkasından gelen yolcu otobüsü çarptı. Araçlar, yolun sol şeridinde kaza nedeniyle dururken, otobüsteki yolculardan bazıları da yola indi. Sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda, arkadan gelen, aralarında 2 yolcu otobüsü ve 2 TIR’ın da olduğu 5 araç daha kazaya karıştı. Kazada ölenlerin arasında, otobüsten yola inen yolcuların da bulunduğu belirtildi.

YOL, 6 SAAT SONRA AÇILDI
Kazaya karışan 7 araç yoldan kaldırıldı. Karayolları ekiplerinin de temizlik çalışmasını tamamlamasıyla, Kuzey Marmara Otoyolu’nun İstanbul yönü, 6 saat sonra yeniden trafiğe açıldı.
6 SÜRÜCÜ GÖZALTINDA
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, kazaya karışan 3 otobüs ve 1 tırın da bulunduğu 7 aracın sürücüsü hakkında gözaltı kararı verildi.
Sürücülerden 6’sı gözaltına alındı. Hastaneye kaldırılan bir yaralı sürücü hakkında ise tedavisinin ardından gözaltı işlemi yapılacak.
HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ
Kazada yaralı sayısı 61’e yükseldi. Hayatını kaybeden 10 kişiden 9’unun kimlikleri tespit edildi. Kazada Hüseyin Kamil Yıldız, Nihal Yıldız, Erdoğan Mandal, Kenan Cin, Adem Akyol, Ergin Çınar, Alperen Ayhan, Satılmış Furkan Öztürk ve Sedat Değirmenci ile kimliği henüz tespit edilemeyen 1 erkeğin hayatını kaybettiği öğrenildi.
‘CENAZEDEN DÖNÜYORDUK’
Kazadan yara almadan kurtulan Osman Dursun (41), otobüste bulunduğunu belirterek kaza anlarını anlattı. Esenyurt Belediyesi’ne ait otobüsle gittikleri Giresun’un Görele ilçesindeki bir cenazeden döndükleri sırada kazayı yaşadıklarını belirten Dursun, “Sis nedeniyle kaza vardı. Bizim içinde bulunduğumuz otobüs kaza yapmadan durabildi. Şoför ile dışarıya çıktığımızda arkadan gelen bir araç bizim otobüse vurdu. Araba hızlı şekilde vurunca ileride yaralı arkadaşlar vardı onlara çarptı. Onlar öldü sanırım. Yaralılarımız var, 2 tane genç arkadaşımız öldü. Otobüste herkes uyuyordu. Ben şoförün yanında oturuyordum hemen aşağıya indik. Orada yaralılar vardı” dedi.
ÖLEN AKRABALARINI GÖRELE’DE DEFNETMİŞLER
Kazada hayatını kaybeden 10 kişiden Kenan Cin (46) ve Erdoğan Mandal’ın (49), önceki gün İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren akrabaları Ömer Mandal’ın (31) Giresun’un Görele ilçesindeki cenazesine katıldığı ortaya çıktı.
Dönüş yolunda yaşanan kazada hayatını kaybeden Kenan Cin ile Erdoğan Mandal’ın cenazeleri, memleketleri Giresun’a gönderildi. Cenazelerin yarın Görele ilçesine bağlı Yeşildere köyünde toprağa verileceği öğrenildi.