Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Şanlıurfa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise partisinin dün gerçekleşen Şanlıurfa Aday Tanıtım Toplantısı’nda isim vermeden Kasım Gülpınar’ı hedef alarak, “Geçmişte bizimle yürüyüp şimdi çeşitli gerekçelerle yolunu değiştirenlerin tercihi kendilerini ilgilendirir. Herkes siyasetçi olabilir ama devletçi olamaz! Keşke her zaman, her durumda ideal olanı elde edebilsek… Bizim bu tür tartışmalarla kaybedecek vaktimiz de enerjimiz de yok” ifadelerini kullandı.
Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
‘ELBETTE EKSİKLERİMİZ HATTA HATALARIMIZ ÇIKABİLİR’
“Şanlıurfalıların iradesini istismar edip kendi gündemleri peşinde koşanlardan asla olmadık. Hepimiz, beşeriz. Elbette eksiklerimiz hatta hatalarımız çıkabilir. Ama şehrimize kazandırdıklarımızı kimse inkar edemez. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı da, ilçelerimizin adaylarını da bu hüsnüniyetle belirledik. Pek çok aday adayı arasından, en az kırgınlığa yol açacak, en iyi hizmeti yapacak isimlerle, 31 Mart’ta sizlerin huzuruna çıkmaya çalıştık.
YENİDEN REFAH’A GÖNDERME
Geçmişte bizimle birlikte yol yürüyüp yolunu değiştirenlerin tercihleri kendilerini ilgilendirir. Herkes siyasetçi olabilir ama devletçi olamaz. Keşke her zaman, her durumda ideal olanı elde edebilsek. Bizim bu tür tartışmalarla kaybedecek ne vaktimiz ne de boşa harcayacak enerjimiz vardır.
Mesele yatırımlarla şehrimize eser kazandırmaksa, insanımıza hizmet etmekse, bu hususlarda üzerimize kimseyi tanımıyoruz. Kimsenin bizi kendi kısır tartışmaları içine çekmesine izin vermeyiz.
‘MİLLETİMİZLE OYUNU BOZDUK’
Hatırlarsanız 2011 seçimlerinin ardından 2023 hedeflerimizle büyük bir atılımı hayata geçirmiştik. Bu büyük hamlenin önü, Gezi olaylarıyla başlayıp hala devam ettirilen bir dizi engelle kesilmeye çalışıldı. FETÖ ihanet çetesinin darbe girişimleri bu oyunun bir parçasıydı. PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin harekete geçirilmesi bu oyunun bir parçasıydı. Çukur terörü bunun bir parçasıydı. Terör örgütü DEAŞ’ın üzerimize salınması bu oyunun bir parçasıydı. Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terörist bu oyunun bir parçasıydı. Komşularımız ve kimi müttfiklerimizle yaşadığımız pek çok gerginlik de bu oyunun bir parçasıydı. Ekonomimizi çökertmek için yürütülen operasyonlar bu oyunun parçasıydı. Milletimizle omuz omuza vererek, tüm bu oyunları bozduk.
CHP’YE YÜKLENDİ
Tüm bu süreçte milletimiz Cumhuriyet tarihinin en büyük sınavını alnının akıyla verirken, siyaset kurumunun muhalefet tarafı sınıfta kalmıştır. Şüphesiz, burada birinci derecede sorumluluk ana muhalefet sıfatıyla CHP’ye aittir. Bu partinin yöneticileri lafa gelince Cumhuriyet’in kurucu fırkası olmaktan dem vururlar. İşlerine geldikçe Cumhuriyetimizin banisini istismar ederler. Tek ayak üstünde 40 yalan söylerler. Uzunca bir süredir ülkenin ve milletin düşmanı kim varsa onların değirmenine su taşımaktan geri durmazlar. Ülkenin ortak çıkarlarından kopmuş bir siyasetin ucunun nerelere varabileceğini CHP yöneticileri örneğinde gördük. Bu parti ülkemize yönelik bir toplumsal kaos operasyonu olan Gezi olaylarına sahip çıktı. Bu parti FETÖ ihanet çetesinin montaj kasetlerini aylarca Meclis kürsüsüne taşıyarak darbe girişimine ortak oldu…
‘MEVCUT BAŞKANLARI DA AYNI YANLIŞTA İLERLİYOR’
Dünkü saldırı ile bir kez daha gördük. Bu saldırıyı yapan teröristlerin en büyük hamisi, CHP yöneticileridir. Özgür efendi genel başkan seçildiği kongre kürsüsünden, bu örgütün elebaşına bizzat selam gönderdi. Bazı CHP’lilerin teröristler için soru önergeleri bile var. Bu parti, terör örgütünün siyasi uzantısı ile yoldaşlık yapıyor. Terör örgütleri, CHP’yi emellerine ulaşmak için koçbaşı olarak kullanmakta. Rotasını kaybeden CHP, Türkiye’ye dair hesapları olan odakların oyuncağı haline geldi. Asıl suçlu, CHP yönetimidir. Eski başkanları, bu şekilde bir netice elde edeceğini sandı ama sandıkta 13 defa kırmızı kart gördü. Mevcut başkanları da aynı yanlışta ilerliyor. Şu anda CHP kendi bünyesinde adeta bir iç savaş yaşıyor. Eskisinin bir tarafta yenisinin bir tarafta birbirine kılıç salladığı bu savaşın ne zaman biteceğini kimse bilmiyor. ‘Türkiye Yüzyılı’nın en büyük kazanımı, bu kısır muhalefet zihniyetinden kurtulmamız olacak. 31 Mart seçimlerinde Şanlıurfa başta olmak üzere şehirlerimizin tamamında alacağımız netice ile milletimize layık olduğu eser ve hizmetleri sürdüreceğiz.”
AKP’NİN ŞANLIURFA İLÇE ADAYLARI
Erdoğan, açıklamalarının ardından partisinin Şanlıurfa ilçe adaylarını duyurdu.
İşte AKP’nin adayları…
Akçakale: Abdulhakim Ayhan
Birecik: Mahmut Mirkelam
Bozova: Suphi Aksoy
Ceylanpınar: Seithan Atilla
Eyyübiye: Mehmet Kuş
Halfeti: Şeref Albayrak
Haliliye: Mehmet Canpolat
Harran: Mahmut Özyavuz
Hilvan: Aslan Ali Bayık
Karaköprü: Metin Baydilli
Siverek: Ali Murat Bucak
Suruç: Mustafa Yüksel
Viranşehir: Salih Ekinci
FETO ile birlikte bir olup Imperial guclerin istediklerini yapip TC her kurumda ucurumun ucuna getiren bu zat kalkmis CHP karsi yine her vakit yaptigi gibi yalanlar duzmeye.
Bu zat oralarda yalanlar duzer iken arka tarafta neler oluyor biliyormusunuz? Bunun Milli Eğitim Sekreteri Laiklikten, çağdaş eğitimden tamamen uzaklasip, Tarikatlarla ortaklik kurup minicik yavrulari bu tarikat yobaz yuvalarina teslim ediyorlar. Evet, evet. Mufredati yine ona gore duzenleyip MEB tamamen hoca, imam, tarikat yobaz ne varsa onlara teslim ediyirlar.
Eeeey Erdoğan, sen bugun o koltukta ituruyorsan o da Yeni CHP sayesindedir, MHPnin değil. Maglesef Kılıçdaroğlu Projesi seni 15 yildir o koltukta tuttu. Ve bu Yeni CHPnin yeni baskani görüldüğü gibi seni o koltukta tutmaya devam edecek, maglesef.