İsrail, Gazze’ye yönelik sürdürürken, Türkiye Varlık Fonu’nun şirketlerinden ETİ Maden’in 23 Mart 2024’te Fertilizers & Chemicals’a 21 ton bor madeni gönderdiği ortaya çıktı.
Gazeteci Metin Cihan’ın Türkiye’nin İsrail ile sürdürdüğü ticarete ilişkin olarak liman kayıtlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Cihan’ın paylaştığı bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başında olduğu Türkiye Varlık Fonu şirketi Eti Maden, 23 Mart 2024’te Fertilizers & Chemicals’a 25 kilogramlık paketler halinde olmak üzere toplamda 21 ton bor madeni gönderdi.
Bor madeninin 23 Mart 2024’te Gemlik Limanı’ndan yüklendiğini yazan Cihan, sevkiyatın 29 Mart 2024’te İsrail’in Aşdod Limanı’na, ardından da 1 Nisan’da Hayfa Limanı’na vardığını ve teslimatın yapıldığını ifade etti.

FATİH ERBAKAN: BU VEBALDEN BİR AN ÖNCE KURTULUN
Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından söz konusu belgeyi paylaşarak İsrail ile ticarete tepki gösterdi.
Erbakan, “Doğrudan Sayın Cumhurbaşkanı’na bağlı olan Türkiye Varlık Fonu’nun şirketlerinden ETİ Maden’in, seçimlerden bir hafta önce İsrail’e 21 ton borik asit formunda bor madeni ihracatı yaptığına dair bir belge ortaya çıktı. Yeniden Refah Partisi olarak yetkililere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; Bu vebalden bir an önce kurtulun” ifadelerini kullandı.
