Bakanlıktan ‘Koko’ maymun açıklaması

featured

‘Koko’ isimli maymuna, Tarım ve Orman Bakanlığı görevlilerinin el koymasına ilişkin detaylar ortaya çıktı. Hayvan sahibinin “Uluslararası Yaban Hayvanı Ticareti Anlaşması” kapsamındaki izin belgesi olmadan evinde piton yılanı ve maymun beslediği öğrenildi.

Sosyal medya fenomeni gencin evinde beslediği vahşi hayvan statüsünde yer alan “Koko” isimli maymununa Tarım ve Orman Bakanlığı görevlilerince el konulması görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığından konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

Tarım ve orman Bakanlığından yapılan açıklamada, yaklaşık 1,5 ay önce CİMER’e yapılan şikayet üzerine Cumhuriyet Savcılığından arama izni alan Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Meriç İzgi’nin evinde yaptıkları aramada maymun yerine ticareti ve evde beslemesi yasak olan piton yılanı buldu. Görevliler, savcılığın tahkimatı üzerine şahsın evinde “Uluslararası Yaban Hayvanı Ticareti Anlaşması” kapsamındaki izin belgesi olan “CİTES Belgesi” olmadan ülkeye sokulan piton yılanı beslediğini tespit ederek yılana el koydu.

Daha sonra CİMER’e yapılan ihbar ve şikayetlerin devam etmesi üzerine yeniden Cumhuriyet Savcılığından alınan izin ile Meriç İzgi’nin evine giden ekipler bu sefer “Koko” isimli maymunu bularak el koydu. Piton yılanı ve maymun gibi vahşi hayvanların, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanuna göre Hayvanat Bahçesi Ruhsatı olanlar dışında beslemesi yasak olduğu Meriç Ezgi’ye tebliğ edilirken, “Koko” isimli maymunun Bursa Milli Parklar İkinci Bölge Müdürlüğü Yaban Hayvanı Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edildiği belirtildi.

Bakanlıktan ‘Koko’ maymun açıklaması

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. merç abi yazık sana coco yu 4 yada3 ay sonra almışşsıın

  2. 20 Mayıs 2020, 23:45

    Yorum yapanlar gerçekten insanı dehşete düşürecek seviyede hukuk tanımaz bir tavır takınmışlar. Esasen Coco’nun yaşaması gereken yer bir ev değil. Bu konuda Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşme gereği bu hayvanın hayvanat bahçeleri için özel izinle alımı dışında şahsen alımı satımı ve beslenmesi yasak. Bu yasağın amacı genel olarak vahşi hayvanları kendi doğasında var edebilmek ve soylarının tükenmesini engellemek. Coco’ya sevgi ve ilgi gösterilmiş olması durumu değiştirmiyor. Çünkü hayvanın doğal dünyası ev değil. Gerçek yaşamı da bu değil. Asıl olarak hayvanat bahçelerinin de yasaklanması tartışılması gerekirken, hayvanat bahçesinden daha iyi şartlarda bakıldığı argümanıyla bir canlıyı doğal hayatından koparmak gerçekten savunulacak iş değil. Yetkililer yasaya uygun ve doğru olanı yapmışlar. Bu husus basit bireysel zevklere kurban edilmeyecek kadar önemli bir husus. Coco’nun doğası ağaçlarda hoplamak zıplamak, bu ortamlarda yapabilirse üremek; boynuna tasma sırtına elbise geçirilip sosyal medya ağlarında şaklabanlık yapan birine şaklaban yardımcılığı yapmak değil.

  3. 26 Nisan 2020, 21:27

    Yaw çocuk ameliyet olmuştu ve görüntüler bile var Meriçi darp ediyorlar bence devletin ilk olarak çalışanlarını değştirmesi gerek ve herkes biliyo kokonun ne kadar uslu bir hayvan olduğunu isteyenler meriç izgi nin tik tokuna bakabilir koko Meriç ile çok mutluydu lan maymunun gözlerinin içinde bir ışıltı vardı yaa sağolsunlar o da gitti

  4. Hayvanat bahçelerinde kafeslerde ölümü bekliyor hayvanlar.
    Bunlar için bir önlem alınmadığı gibi, evine alışmış ve böylesine sevilen bir can ailesinden koparılıyor.
    Pes diyoruz artık!!!

  5. Vahşi hayvan diye adlandırdığınız her ne olursa olsun bir canlı Kafese konulup ; bunun burnu küçük bunun kuyruğu uzun diye birisi sizi incelese ne düşünürdünüz? Asıl hayvan ticareti buna denir!
    Elinde bıçakla insanları mı kovalıyor bu canlı ? Nankör mü ikiyüzlü mü? Günümüz şartlarında bir insandan daha zararsız.. Sokakta insanlar öldürülüyorken adalet yerini bulmaz! Bir çocuğun elinden evladı gibi sevdiği canlıyı alınca mı adaleti sağlayacaksınız.Yapmayın! Zira herkesin severek beslediği evinde kedisi köpeği var Koko bunlardan daha akıllı vahşi bir canlı değil! Kokoyu sevgi ile besleyen çocuğa geri vermenizi rica ediyoruz. Dünyayı bu şekilde kurtaramazsınız..

  6. Kokoyu ço, sevmiyoruz koko gelmezse biz de yokuz devlet bakanlığı size de söylüyorummmmmmmmmmm o hayvanı ya verirsiniz ayda verirsiniz yoksa biz onu almaya gel icra beş gününüzü var ormanda kaybolması istemezsiniz her haldeeeeeeeeeeeeee

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!