AJet firmasına ait TC-JZO tescilli Boeing 737 tipi yolcu uçağı, Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı seferini başlatmak üzere saat 23.55’te 100’ün üzerinde yolcuyla Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan kalkış yaptı. Uçak, bomba ihbarı üzerine Yozgat semalarından geri dönerek, saat 00.35 sıralarında, kalkış yaptığı Ankara Esenboğa Havalimanı’na tekrar tekrar yerleştirildi.

YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ
Uçak, pilotlar tarafından aprona çıkarılırken, yolcular ve kabin ekibi tahliye edildi. Uçağa giren polis ve bomba imha uzmanı ekipler, uçakta arama yaptı. Ekiplerin uçakta yaptığı aramada herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, bomba ihbarının asılsız olduğu öğrenildi.

Öte yandan yolcuların bir kısmı Erzurum Havalimanı’na gitmek için bilet değiştirirken, bir kısmı ise gün içerisinde Erzincan’a gitmek üzere, dinlenmeleri için yerlerine yönlendirildi.
Asılsız bomba ihbarıyla ilgili inceleme sürdürülüyor. (DHA)