İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde zorla yerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu ve İsrail’in daha önce “güvenli” olarak tanımladığı El-Mevasi bölgesindeki çadırları hedef aldığı saldırılar tepki çekti.
Bir davete katılan Defne Samyeli’ye İsrail’in saldırıları soruldu. Defne Samyeli, Magazin Burada muhabirinin “Refah’ta bir katliam yaşandı bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Bu sorunun da bu soruya verilen bütün cevapların da tribünlere oynamak olduğunu düşünüyorum. Bu konu on yıllardır devam eden altında çok farklı dinamiklerin olduğu bir konu. Taraflar konusunda haklı haksız demek, siz mikrofonu uzattığınızda iki satır ‘çocuklar ölmesin, gözyaşları dinsin. Savaş olmasın barış olsun’ demenin son derece yüzeysel günü kurtarmaya yönelik olduğunu düşünüyorum.
Elbette ki dünyada insanların katledilmesi kimsenin huzur içinde izleyebileceği bir şey değil. Bu dünyada sistem böyle olduğu müddetçe bizim askerlerimiz, ordularımız, silahlarımız olduğu müddetçe barışın olacağını düşünmek de son derece safça bir yaklaşım. Bu konuyu sabaha kadar konuşup tribünlere oynayıp içimizi rahatlatmış oluruz. Ben böyle düşünmüyorum.”
Defne Samyeli’nin açıklaması sosyal medyada gündem oldu.