1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’den Müsavat Dervişoğlu’na ‘vekil transferi’ yanıtı

CHP’den Müsavat Dervişoğlu’na ‘vekil transferi’ yanıtı

CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, "Hiçbir partiden milletvekili transferi yapmıyoruz. Bir transfer değil, istifa ediyorlar partilerinden, CHP'ye de katılıyorlar. O yüzden Sayın Genel Başkan, durumu böyle değerlendirmeli" dedi.

featured

CHP’li Ali Mahir Başarır, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Başarır, kamuda tasarruf tedbirlerinin sadece ezilen vatandaşları ilgilendirdiğini belirterek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin özel uçaklarla seyahat ettiğini söyledi.

‘JETGİLLER AİLEMİZİN YENİ ÜYESİ, TARIM BAKANI’

Her hafta bir bakanın attığı müsrif adımları kamuoyuna açıklayacaklarını kaydeden Başarır, 1990’larda seyrettiğimiz, hepimizin bildiği çizgi film kahramanları vardı; Jetgiller. Şimdi Jetgiller; bakangiller ailesine yeni bir arkadaşımız daha katıldı. Tarım Bakanımız. Bu arkadaş ne yapmış Bu arkadaş da orman yangınları için 2016 yılında Tarım Bakanlığı’nın aldığı uçakla Kıbrıs, Şanlıurfa ve Malatya’ya gitmiş. Jetgiller ve bakangilleri Türkiye görsün. Şimdi bakın arkadaşlar, bu Rönesans’ın uçağı Abdulkadir Uraloğlu, bu Mehmet Özhaseki Tapu Kadastro’nun uçağı. Bu Jetgiller ailemizin yeni üyesi, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı. En önemlisini söylüyorum. Hani, ‘İftira atıyor, açıklama yapıyor’ diyorlar ya bakanlık ne demiş; ‘Orman yangınlarında gücümüz artıyor. V1 tipi 11 yolcu kapasiteli jet uçağı orman yangınları operasyonlarında kullanılmak üzere teşkilatımıza kazandırılmıştır.’ Kıbrıs’ta orman yangını var mıydı Sayın Bakan, peki o tarihte Şanlıurfa ve Malatya’da var mıydı. Tasarruf önemli, emekli zaten istemeden tasarruf yapmak zorunda. Memur ve işçi istemese de tasarruf yapmak zorunda; ama bu bakanlarımız ivedi olmayan çok özel ihtiyaçlarını devletin bu ihtiyacıyla yürütüyor ve bu konuda çıkıp, açıklama yapıyor. Halkımızın takdirine bırakıyorum; ama bana göre bu bir utanmazlık ve özür değil, istifayı gerektiren bir durum dedi.

‘MECLİS KAPANMADAN EMEKLİNİN, İŞÇİNİN, MEMURUN SORUNUNU ÇÖZELİM’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasındaki açıklamalarına da değinen Başarır, “Cumhurbaşkanı pembe bir tablo çizdi. ‘Memur ve emekli maaşını kat kat artırdık’ dedi. 3 bin liralık bayram ikramiyesiyle övündü. İlk çeyrekte ekonominin 5,7 büyüdüğünü söyledi. TÜİK’e göre yıllık enflasyonun yüzde 75,45 olduğunu gördük. Emekli maaşı ise 10 bin TL. Asgari ücret 17 bin TL.” sözlerini sarf etti.

Meclis’in yaklaşık bir ay sonra çalışmalarına ara vereceğini hatırlatan Başarır, şunları kaydetti:

“Belki, bakanlar, milletvekilleri özel uçaklarla tatillerine gidecekler. Belki birisi ıstakoz yiyecek. Güzel bir yaşama doğru yelken açacaklar. Ben CHP grubu adına; emeklinin sorununu çözmeden tatile gidiyorsanız burada aldığınız maaş haram olsun. Bir sürü yasa geliyor. Bir sürü yasa da gelmeye devam edecek. Bu 40-45 günlük süre içerisinde. Meclis çok rahat toplanır en düşük emekli maaşını asgari ücret yapar. Asgari ücrete de hayat koşullarına uygun bir zam yapılır. Emekli, bu bayramı güzel geçirir. Bunu yapmadan AK Parti ve MHP grubu tatile giderse emeklinin ve işçinin hakkını ödeyemez. O yüzden gelin bu meclis kapanmadan emeklinin, işçinin, memurun sorunlarını çözelim. Ondan sonra çocuklarımızın ellerinden tutup bir yerlere tatil yapmaya gidelim.”

AYM’NİN YETKİ KARARI: CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Başarır, Resmi Gazete’de yayımlanan Anayasa Mahkemesi kararlarına da değinerek, “Bu kararlarla, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin iskeletinin tamamen çöktüğünü görüyoruz. Meclisin alması gereken kararları, yapması gereken yasaları eğer tek adama, bakanlar kuruluna verirsen işte böyle bir tablo çıkar.” görüşünü paylaştı.

‘BİRÇOK PARTİDEN MİLLETVEKİLİ BAŞVURUYOR’

Ali Mahir Başarır, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun, partisinden istifa edip başka partilere geçen milletvekillerine yönelik açıklamalarını hatırlatması üzerine Başarır, şu düşünceleri dile getirdi:

“Biz muhalefete muhalefet etmiyoruz. 31 Mart seçimlerinden önce de bunu söyledik. İYİ Parti kurulduğundan bugüne kadar İYİ Parti tabanı ve ona oy veren seçmenle iyi ilişkilerimiz oldu. Onları seviyoruz. Öncelikle Sayın Genel Başkanın bunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz hiçbir partiden milletvekili transferi yapmıyoruz. Birçok partiden milletvekili çok kıymetli, hocalar partimize üye olmak için başvuruyor. Bunu çok ciddi bir şekilde değerlendiriyoruz. Hepsini de almıyoruz. Partimize, yürüdüğümüz yolda bu ülkenin aydınlığına katkı sağlayacak milletvekilleri, hocalar, akademisyenler katılıyor. Çok memnun oluyoruz. Bizim bir sayıya, belli bir miktara, milletvekiline ihtiyacımız yok. Orada gördüğümüz, eğitimiyle, duruşuyla arkadaşlarımız katılmak istiyor, değerlendiriyoruz. Bir transfer değil; partilerinden istifa ediyorlar. Sayın Genel Başkan durumu böyle değerlendirmeli. Bizim milletvekili sayımız da grubun çok çok üstünde. Meclis’in en büyük ikinci partisiyiz. Bizim böyle bir ihtiyacımız yok. Ama değer verdiğimiz, halkta karşılık görecek her arkadaşımızın, CHP’nin iktidar yürüyüşünde yer bulacağını söylemek isterim.”

Başarır, başka bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşecek olmasına ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanının ve Sayın Akşener’in kendi takdiridir.” değerlendirmesinde bulundu.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bugünkü grup toplantısında CHP’ye geçen İyi Partili milletvekillerini ve CHP lideri Özgür Özel’i sert sözlerle eleştirdi. “Bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması ayıp ve utanç vericidir” diyen Dervişoğlu, “Bir dalı bırakmadan bir başka dalı tutmak maymunların hareket stratejisidir. Yüzleşmeden helalleşenlerin, helalleşip yine aynı işi tekrar edenlerin iktidardan aldığı dönem ödevinin farkındayız. Muhalefeti tek elde toplamaya çalışıp iktidar ile oluşturacağı pazarlığın heyecanını normalleşme diye satanların iyice yumuşacık olup iktidara yaktıkları yeşil ışığı da görüyoruz” ifadelerini kullandı.

İlişkili Haber
thumbnail

Müsavat Dervişoğlu’ndan Özgür Özel’e sert sözler: ‘Utanç verici’

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!