Demirören Medya Grubu’nda üst düzey bir ayrılık yaşandı. Polis-Adliye muhabirliğiyle başladığı 46 yıllık gazetecilik hayatının 33 yılında yöneticilik yapan Celal Korkut ile yardımcısı Bülent Ovacık, kurumla yollarını ayırdı.
‘ROJDA ALTINTAŞ SÜRECİNİ YÖNETEMEDİ’
Medyaradar’ın haberine göre Mart 2021’de Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü Kubilay Gülbek’in görevinden ayrılmasının ardından yerine atanan Celal Korkut’un vedasına dair detaylar da ortaya çıktı. Kulislerde konuşulanlara göre söz konusu ayrılık Celal Korkut’un Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur’un ölüme neden olduğu kazayla başlayan Rojda Altıntaş sürecini iyi yönetememesi nedeniyle gerçekleşti.
İŞTE YERİNE KONUŞULAN İSİM
Öte yandan Celal Korkut’un yerine gelecek isim de ortaya çıktı. DHA Genel Müdürlüğü için CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ’ın ismi geçiyor.
ROJDA ALTINTAŞ SÜRECİNDE NE OLMUŞTU?
İstanbul Eyüpsultan’da yazar Eylem Tok’un oğlu T.C’nin Oğuz Murat Acı’nın ölümü ile 4 kişinin de yaralanmasına neden olduğu ve anne oğulun yurt dışına kaçtığı olayla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atılmış, sürücü T.C’nin aracında Yıldırım Demirören’in oğlunun da olduğu öne sürülmüştü.
Konuyla ilgili X (Twitter) üzerinden paylaşım yapan bir hesap, kazanın gerçekleşmesi sonrası konuyu haber yapmak isteyen DHA muhabiri Rojda Altıntaş’ın, Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören’in şoförü olduğunu söyleyen ‘İlker’ isimli şahıs tarafından arandığını öne sürülmüştü.
X hesabının paylaştığı ses kaydına göre telefondaki şahsın, haberin yayımlanmaması için DHA muhabiri Rojda Altıntaş ile konuştuğu iddia edildi. Şahıs haberin normal bir kaza haberi gibi servis edilmesini istediklerini ifade etti. İddiaya göre daha sonra haber, normal bir kaza haberiymiş gibi DHA tarafından servis edildi.
Altıntaş, bir açıklama yaparak iddiaları doğrulamıştı.
Kamuoyunu yakınen ilgilendiren “Eylem Tok” olayıyla ilgili yeni bilgilere ulaşmam ve yayınlamam girişimleri kapsamında bağlı bulunduğum yayın kuruluşunun patronajı ve sair çevreler tarafından çeşitli baskılara maruz kaldım.
Bu noktada aileme yönelik endişelerimden dolayı 8 hafta…
— Rojda Altintaş (@rojdaaltintas) May 6, 2024
DHA’DAN AÇIKLAMA
Demirören Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Celal Korkut dün konuya ilişkin bir açıklama yaparak Altıntaş’ı işine geri çağırmıştı.
İDDİALARI YAYIMLAYAN KURULUŞLARA DAVA AÇILMIŞTI
Demirören ailesi, Veryansın Tv dahil olmak üzere iddiaları haberleştiren birçok haber sitesine dava açmıştı.
İSTİFA ETTİ
Rojda Altıntaş, yaptığı açıklama ile DHA’dan istifa ettiğini açıklamıştı.
X hesabından paylaşımda bulunan Altıntaş, şu ifadeleri paylaştı:
“Demirören Haber Ajansı ile olan ilişkim sona ermiştir. İstifa ettim. 27 yaşında bir genç kadın muhabir olarak, yaşadığım bu sürecin ne kadar zor olduğunu anlatmak benim için gerçekten güç. Bu süreçte bana destek olan ve güvenen herkese içtenlikle teşekkür ederim. Artık mesleğimi daha doğru ve etik bir şekilde sürdürebileceğim yeni yollar arayacağım. Saygılarımla”
Demirören Haber Ajansı ile olan ilişkim sona ermiştir. İstifa ettim.
27 yaşında bir genç kadın muhabir olarak, yaşadığım bu sürecin ne kadar zor olduğunu anlatmak benim için gerçekten güç.
Bu süreçte bana destek olan ve güvenen herkese içtenlikle teşekkür ederim. Artık… pic.twitter.com/Jzerf4yd3P
— Rojda Altintaş (@rojdaaltintas) May 10, 2024

