Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirilmesine CHP’den tepki geldi.
CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“BTK’nın Instagram’a erişim engeli getirmesi, hangi gerekçeyle olursa olsun kabul edilemez bir sansür uygulamasıdır. Dijital çağda, sansüre sansürle karşılık vermek çözüm değil, aksine sorunları daha da derinleştiren bir yaklaşımdır. İktidar, derhal bu kararından dönmelidir!”
BTK’nın Instagram’a erişim engeli getirmesi, hangi gerekçeyle olursa olsun kabul edilemez bir sansür uygulamasıdır.
Dijital çağda, sansüre sansürle karşılık vermek çözüm değil, aksine sorunları daha da derinleştiren bir yaklaşımdır.
İktidar, derhal bu kararından dönmelidir! pic.twitter.com/3VKKXB3IAo
— Ali Mahir Başarır (@alimahir) August 2, 2024
