1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’deki Seçil Erzan davasında 1 tahliye

İzmir’deki Seçil Erzan davasında 1 tahliye

İzmir’deki Seçil Erzan vakası olarak bilinen dolandırıcılık soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. İş ve spor dünyasından 10 kişiyi 300 milyon lira dolandırdığı ileri sürülen banka müdürü Hatice Ö. ile birlikte tutuklanan döviz bürosu sahibi Serkan Çelik, avukatının itirazı üzerine yapılan inceleme sonucu serbest bırakıldı. Cezaevi önünde açıklama yapan Çelik, “Ben işimi yaptım, iş birliği yapmadım. İftiraya uğradım. Adalet yerini buldu.” dedi.

featured

İzmir’de yüksek kar vaadiyle iş ve spor dünyasından 10 kişiyi 300 milyon TL dolandırdığı ileri sürülen, intihar girişiminde bulunup sonrasında psikiyatri servisine yatırılan Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Özalp’in (48) yargılandığı davada 1 kişi hakkında tahliye kararı verildi.

‘ADALET YERİNİ BULDU’

Şüphelilerden Serkan Çelik, avukatı Cengiz Varol’un yaptığı itirazlar sonucu dün akşam tahliye edildi. Serbest bırakıldıktan sonra yakınlarının cezaevi önünde karşıladığı Serkan Çelik, Ben işimi yaptım, iş birliği yapmadım. İftiraya uğradım. Adalet yerini buldu dedi.

‘BOZULAN İMAJININ TAMİRİ İÇİN BELKİ DE SENELERCE UĞRAŞMAK ZORUNDA KALACAK’

Serkan Çelik’in Avukatı Cengiz Varol da Hatırlanacağı üzere Hatice Özalp, Serkan Çelik’in yolsuzlukların hiçbirinden haberinin olmadığını ve masum olduğunu ifade etmişti. Ayrıca MASAK görevlileri tarafından hazırlanıp dosyaya sunulan uzman mütalaasında da Serkan Çelik’in sahibi olduğu şirketlerde herhangi bir usulsüzlük olmadığı da tespit edilmişti. Tüm bunları dikkate alan İzmir Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Serkan Çelik’in tahliyesine karar verdi. Çelik şimdi gerek kendi gerekse şirketinin bozulan imajının tamiri için belki de senelerce uğraşmak zorunda kalacaktır. Bunu kimin telafi edeceği sorusu yanıtsız kalacaktır diye konuştu.

İZMİR’DEKİ ‘SEÇİL ERZAN’ VAKASI

İddiaya göre; dönemin Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Şube Başkanı olan Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö., yüksek kar vaadiyle fon ve altın alıp değerlendirmek üzere kulübün 3 yöneticisi ile 7 iş insanından yaklaşık 300 milyon TL topladı.

Topladığı paraları fona yatırmayan, altın da almayan Hatice Ö.’nün parayı döviz bürosu sahibi Serkan Çelik’e gönderdiği ileri sürüldü. İddiaya göre; Hatice Ö., para topladığı kişilere zaman zaman ihtiyaçları kadar para gönderdi ancak bir süre sonra iş insanları dolandırıldıklarını anladı.

Mağdurlar durumu polis ekiplerine bildirip Hatice Ö. hakkında şikayetçi oldu.

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Polis olayla ilgili çalışma başlatırken, yüzlerce kişiyi benzer şekilde dolandırdığı ileri sürülen Hatice Ö. hakkında 27 Haziran’da gözaltı kararı çıkarıldı. Yakalama çalışması başlatan polis ekipleri, Hatice Ö.’nün evinde çok sayıda ilaç içip intihar girişiminde bulunduğunu belirledi.

Hayati tehlikesi bulunmayan Hatice Ö.’nün başında, polis beklemeye başladı. Yemek yemeyi reddeden Hatice Ö.’nün, doktorlara göre ifade verecek durumda olmadığı belirtildi. Daha sonra Hatice Ö., psikiyatri servisine yatırıldı.

Operasyon kapsamında ayrıca banka personeli E.Y. ile döviz bürosu çalışanı A.A. da ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınıp emniyete götürüldü.

DÖVİZ BÜROSU SAHİBİ TUTUKLANDI

Hatice Ö.’nün paraları gönderdiği öne sürülen döviz bürosunun sahibi Serkan Çelik (48), emniyetteki işlemlerinin ardından 28 Haziran’da adliyeye sevk edildi.

Çelik’in ifadesinde, “Hatice Ö., bana para getirdi. Ben ise o paraları altına ve dövize çevirdim. Sonrasında da kendisine iade ettim. Suçlamaları kabul etmiyorum” dediği öğrenildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Çelik’i tutukladı.

YÜKLÜ MEVDUAT SAHİPLERİ HEDEF ALINMIŞ

Polis ekipleri ayrıca döviz bürosunda, Denizbank Bornova Şubesi’nde ve belirlenen bazı adreslerde aynı gün arama yaptı. Ayrıca Hatice Ö. ile tutuklanan döviz bürosu sahibi S.Ç.’nin mal varlıklarına el konulduğu öğrenildi.

Öte yandan Hatice Ö.’nün, özellikle Denizbank’ta yüklü miktarda mevduata olanları gözüne kestirip hedef aldığı, temas grup dolandırıcılık ağının içerisine düşürdüğü öne sürüldü.

BANKA PERSONELİ VE DÖVİZ BÜROSU ÇALIŞANI SERBEST

Emniyetteki işlemlerinin ardından banka personeli E.Y. ile döviz bürosu çalışanı A.A. adliyeye sevk edildi. Her iki şüphelinin de ifadesinde suçlamaları kabul etmediği, bir personel olarak rutin görevlerini yaptıklarını, herhangi bir usulsüzlüğe karışmadıklarını söylediği öğrenildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği E.Y. ve A.A.’yı yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bıraktı.

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!